Diari La Veu del País Valencià
El Consell arrossega 5 compromisos per assolir des del Seminari de Govern de Morella de 2016

El govern valencià es troba immers aquest cap de setmana en el Seminari de Govern – Hivern 2018, que està desenvolupant-se a les localitats de Vinaròs i Benicarló. Durant aquests dies s’estableixen noves línies d’actuació, s’avaluen totes les polítiques realitzades de manera semestral pel Consell i es fa recompte de totes aquelles pendents d’assolir.

Així, al dossier en què es fa balanç dels diferents projectes i iniciatives fixats als anteriors seminaris s’adverteix que encara que no s’ha paralitzat ni apartat cap d’aquests, sí que hi ha alguns que estan encara en procés de ser conclosos. Hi ha cinc en concret inacabats actualment dels 90 que van ser establerts en el primer Seminari de Govern de Morella, en gener del 2016.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural és el departament que més compromisos per realitzar acumula, tres exactament. El primer és la Llei de Caça Sostenible, de la qual sols s’ha tramitat un esborrany per a finalment optar per modificar l’actual i no fer-ne una de nova. La Llei de Pesca Continental es troba també en fase de consultes per a elaborar l’avantprojecte. Finalment, la Llei d’Avaluació Ambiental va quedar paralitzada perquè el govern espanyol preparava una llei bàsica en aquest àmbit. En no avançar el treball per part del govern espanyol, s’han représ les tasques.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la seua banda, té pendent la Llei de Mineria Sostenible a l’espera que l’esborrany siga revistat jurídicament. Cultura està preparant també la Llei de Mecenatge, l’avantprojecte de la qual ja s’ha aprovat. En aquest cas, es va optar inicialment per modificar la que ja hi ha, encara que els sectors implicats van demanar la redacció d’una de nova.

Cal destacar que, en total, del conjunt de seminaris de govern, han sorgit 238 compromisos i hi ha hagut un alt percentatge de compliment: un 88,66%. El de Morella és el que que compta amb el major percentatge d’objectius realitzats (91,12%) i el de Sagunt, celebrat al gener de 2017, és el que registra el menor nombre de compromisos assolits, un 86%.

Pla per a la Transformació del Model Econòmic 2017-27

Dins d’aquestes jornades de treball, l’executiu valencià ha presentat també el Pla per a la Transformació del Model Econòmic 2017-27, que segons indiquen “aspira a connectar talent, ciència i tecnologia per a modernitzar el teixit productiu”.

El document ha sigut desenvolupat i impulsat des de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, en col·laboració amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, constituïdes en un grup de treball estable en el qual també participa l’Agència Valenciana de la Innovació.

En aquest s’estableixen els objectius i iniciatives perquè el País Valencià siga un territori sostenible socialment, econòmicament i mediambientalment. I, a més, s’ha dissenyat una estratègia que millore els índexs de competitivitat i benestar, atenent a un desenvolupament intel·ligent en el marc de les polítiques europees i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Comparteix

Icona de pantalla completa