Diari La Veu del País Valencià
L’AVE Madrid-Castelló transporta 1.850 passatgers la seua primera setmana en funcionament

La nova connexió de ferrocarril d’Alta Velocitat Madrid-Castelló ha culminat la seua primera setmana de funcionament amb un total de 10.000 bitllets venuts i 1.850 viatgers a bord, la qual cosa ha permés multiplicar per set la mobilitat entre ambdues ciutats, segons destaca el Ministeri de Foment en un comunicat.

El ministre Íñigo de la Serna ha ressaltat així l’acolliment “excepcional” del nou enllaç amb la capital en els primers dies en marxa, davant unes xifres de vendes que “confirmen l’èxit rotund i deixen en evidència qui ho posa en dubte”.

“La reducció dels temps entre ambdues ciutats i la qualitat del servei generarà importants beneficis per al desenvolupament econòmic i turístic de la província”, ha assegurat De la Serna.

De moment, 1.850 viatgers han utilitzat els nous serveis durant els quatre primers dies de funcionament, des de dimarts 23 de gener. Els serveis d’AVE i Intercity han superat en algunes d’aquestes jornades la xifra de 450 viatgers amb origen i destinació a Castelló, la qual cosa suposa multiplicar per més de set la demanda mitjana diària que existia fins ara, de 60 viatgers diaris.

Després de vendre 10.000 bitllets per a aquesta connexió, Renfe manté la campanya promocional amb motiu de la inauguració del nou servei fins a dimecres que ve, 31 de gener. La campanya és vàlida per a viatges fins a l’11 de març, data en què finalitzen les festes de la Magdalena de la Castelló. Per a celebrar el seu llançament, s’han posat a la venda bitllets des de 20 euros.

Mitja hora de retard en la inauguració

Abans de la seua obertura al públic, el trajecte inaugural que va tindre lloc dilluns 22 de gener a la capital de la Plana va eixir amb al voltant de mitja hora de retard respecte a l’anunciada per una incidència tècnica a Sagunt, concretament en el canvi de via. Anaven a bord del tren el ministre Juan Sebastián Elcano, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Per a aquest servei, Renfe ha programat quatre nous serveis AVE diaris i dos Intercity, mentre que ha mantingut l’actual servei Alvia que realitza el trajecte Castelló-Madrid-Gijón. Amb açò es quadruplica l’oferta de places, fins a 2.550 seients en dia laborable, la qual cosa suposa un increment de 1.900 noves places.

Així mateix, aquest nou tram d’AVE, que forma part del Corredor Mediterrani, redueix el trajecte en 37 minuts, fins a dues hores i 25 minuts. Es tracta del primer de la mitja dotzena de traçats d’Alta Velocitat que el govern confia a concloure i inaugurar al llarg d’aquest exercici.

Tres carrils

En el cas de la nova connexió València-Castelló, és un tram de 70 quilòmetres de longitud i d’ample mixt, açò és, de ‘tres fils’ o ‘tres carrils’. L’enllaç s’ha habilitat instal·lant un nou carril a la via convencional actual per a permetre combinar així la circulació de trens convencionals i els de AVE, que circulen per vies més estretes.

Castelló està connectat a la xarxa AVE per aquesta infraestructura en la mesura que es construeix una nova línia d’Alta Velocitat entre aquesta ciutat i València, l’execució de la qual va anunciar el Ministeri de Foment el passat any i està previst que comence en uns dos anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa