Diari La Veu del País Valencià
El PSPV xifra en 72 milions els diners de la corrupció que cal recuperar

Els socialistes valencians tenen la xifra que el govern del Botànic està disposat a ingressar dels fons sostrets per les diferents trames de corrupció durant els governs del PPCV. El secretari d’Organització del PSPV-PSOE, Jose Muñoz, ha exposat “l’esforç del govern de Ximo Puig per a recuperar no solament la dignitat en les institucions valencianes, sinó també els diners robats per les diferents trames de corrupció del PPCV”.

El dirigent socialista ha assenyalat la llista de factures del PPCV impagades que es va trobar l’actual Consell i les peticions per a recuperar els diners robats en els casos de Cooperació, Palau de les Arts, Emarsa, Valmor i Fira València, que superen els 72 milions d’euros i que aquest Consell pretén recuperar. A aquestos, ha puntualitzat, “caldrà afegir els que encara estan en fase d’instrucció i falten per quantificar, com Taula, Imelsa, Ciegsa, Ivam, la visita del Papa o el finançament il·legal del Partit Popular valencià”.

“La corrupció del PPCV ha tingut conseqüències molt greus per a la Comunitat: d’una banda, la hipoteca reputacional i, d’una altra, el cost econòmic per a les arques valencianes”, ha indicat el dirigent del PSPV. “Una de les prioritats dels socialistes al capdavant del Consell és recuperar els diners que els populars van robar a les valencianes i valencians”, ha assenyalat Muñoz, qui ha recordat que entre 2016 i 2017 ja s’han recuperat quatre milions d’euros de factures impagades del PPCV, com la de l’acte del 2011 al Palau dels Arts, pel qual devien 23.600 euros que ja estan pagant, o com la factura de 625.000 euros del míting de Mariano Rajoy en 2008 en Fira València i que, després d’una sentència judicial, les arques públiques han pogut recuperar.

També ja s’han ingressat en els comptes públics valencians 1,6 milions d’euros del cas Blasco, que s’han destinat a projectes de Cooperació, però en aquesta causa encara queda pendent per jutjar una altra peça en la qual es reclama la devolució de 3,2 milions d’euros. Per Fitur, quan siga ferma la sentència que condemna a nou anys de presó l’exconsellera del PPCV i expresidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, els valencians recuperaran 270.000 euros.

En aquesta línia, l’Advocacia de la Generalitat ha estimat que en el cas Valmor el frau per la compra de l’empresa de la Fórmula 1 ascendeix a 24 milions d’euros, i la Generalitat també ha reclamat més de 14,6 milions pels impagaments al Circuit del Motor per organitzar els grans premis de 2008, 2009 i 2010. En el cas del Palau dels Arts, la Generalitat ha reclamat 686.000 euros i en el cas Emarsa, “que denunciem els socialistes, on ens personem com a acusació popular i que està a l’espera de sentència, esperem que retornen els 23 milions d’euros que es van estafar als valencians”, ha apuntat el també diputat socialista.

A banda de tots aquests casos de corrupció, que han suposat el saqueig a les arques públiques dels valencians, encara falta quantificar el que el PPCV s’ha pogut emportar pels casos Taula, Imelsa, Ciegsa, Ivam, la visita del Papa a València o el finançament il·legal del Partit Popular. Muñoz ha assegurat que en tots aquests casos “el govern valencià lluitarà per a recuperar cada euro que van espoliar als valencians i valencianes, perquè no es tracta només de destapar i jutjar a qui van ser els corruptes, també cal reparar tot el dany que han generat a la butxaca dels valencians”, ha indicat Muñoz.

“El treball incansable de Ximo Puig al capdavant del Consell per a recuperar la imatge digna d’aquesta Comunitat ja està arreplegant els seus fruits”, ha indicat Muñoz. “El cost reputacional que han suposat per a aquesta terra els anys de saqueig i escàndols ha sigut incalculable”, no obstant açò, després de dos anys de treball, “el president de la Generalitat ha aconseguit que a Europa ja ens òbriguen les portes i que les empreses vegen aquesta Comunitat com un espai d’estabilitat i confiança en el qual invertir i créixer”, ha finalitzat el diputat del PSPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa