Diari La Veu del País Valencià
Les comarques d’Alacant i del sud de València, en avís groc per pluges

Les demarcacions de València i Alacant es troben aquest dissabte sota avís groc (risc) per precipitacions durant la vesprada. A més a més, el vent bufarà fort al nord i sud del País Valencià i les temperatures mínimes aniran en descens generalitzat, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El cap de setmana ha començat amb gelades febles en punts de l’interior del País Valencià i intervals nuvolosos que tendiran a augmentar al final del dia. La cota de neu també pujarà de 700 a 900 metres.

Al matí, el vent bufa de l’oest i nord-oest fluix a moderat, amb intervals de nord-oest fort i ratxes molt fortes a Castelló. Ja a la vesprada, anirà de component nord fluix a moderat a l’interior i nord-est moderat, amb intervals de fort al litoral i ratxes molt fortes al nord d’Alacant. Aquesta demarcació està en avís groc tant per pluges com pel vent i fenomens costaners.

Els termòmetres registraran pujades en les màximes a la meitat nord i es mantindran sense canvis a la resta de la regió. Les tres capitals anotaran valors similars: entre 17 i 6 graus a Alacant, 16 i 6 a Castelló de la Plana i 15 i 6 a València, on la jornada ha clarejat amb sol. El mercuri baixarà dels 0 graus en punts de l’interior com Requena (Plana d’Utiel-Requena) i Morella (els Ports).

En matèria d’incendis, el Centre de Coordinació d’Emergències 112 de la Generalitat Valenciana ha activat l’avís taronja (risc alt) per perill de focs forestals a l’interior de les demarcacions de València i Castelló. L’alerta baixa a verd (sense risc) a la resta de la regió.

Pluges persistents per a diumenge

Per a diumenge 28 de gener, l’Agència de Meteorologia preveu precipitacions localment fortes i persistents a València i Alacant, acompanyades de ratxes de vent molt fortes al litoral alacantí al principi del dia. Els cels seguiran coberts i la cota de neu podrà superar els 1.600 metres, mentre que les temperatures mínimes tornaran a pujar i les màximes baixaran a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa