Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València subhasta les Harley Davidson adquirides per a la visita del Papa en 2006

L’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres en la Junta de Govern Local l’expedient per a poder dur a terme la subhasta de les motocicletes Harley Davidson que la Policia Local va adquirir amb motiu de la visita del Papa Benet XVI a la ciutat en 2006. Així ho ha assenyalat la primera tinent d’alcalde i portaveu de l’executiu municipal, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local.

L’edil ha explicat que se subhastaran sis de les huit motocicletes que es van adquirir, ja que una no està en ús i l’altra es quedarà al Museu de la Policia Local, ha detallat, i ha precisat que tindran un preu aproximat d’eixida de 8.900 euros, depenent del vehicle.

Gómez ha indicat que poder convocar aquesta subhasta ha sigut una gestió que “administrativament ha costat” i ha valorat que aquesta jornada, “per fi”, s’haja aconseguit tancar el procés i traure-la avant, pel que ha considerat que és “una bona notícia”.

La també portaveu del PSPV ha comentat que “l’anterior corporació local”, en mans del PP, va decidir adquirir en 2006, per a la Policia Local, “dins de la línia política de balafiament i despeses supèrflues”, huit motocicletes del citat model “per a la processó de la visita del Papa” a la ciutat.

L’edil ha apuntat que després d’açò aquests vehicles “no van tenir cap tipus d’ús” perquè “no eren funcionals per a fer el servei” que realitza la Policia Local. Ha criticat que es gastaren “ingents quantitats de diners” per a comprar motos destinades al “lluïment i no per a treballar” a pesar que hi havia “una manca de parc automobilístic i de motocicletes” en aquest servei municipal.

Gómez ha comentat que quan ella va arribar a l’Ajuntament en 2015 com a responsable de Protecció Ciutadana les motocicletes “estaven en el pàrquing”. “Huit motos Harley Davidson totalment parades que solament circulaven una vegada a l’any acompanyant la fallera major”, ha afirmat.

Expedient d’alienació

La responsable ha apuntat que es tracta de vehicles “de molt de valor” i ha destacat que aleshores “es va prendre la decisió de subhastar-les”. “Hui, per fi, hem pogut aprovar l’expedient d’alienació. En subhastarem sis. Una no es pot subhastar perquè està trencada, no està en ús, i l’altra se la quedarà el Museu de la Policia Local”, ha exposat.

Sandra Gómez ha explicat que “quan la subhasta es publique al Butlletí Oficial de la Província (BOP) hi haurà vint dies perquè qualsevol persona interessada puga licitar amb la finalitat d’adquirir alguna d’aquestes motocicletes”. Ha agregat que els vehicles “poden circular perfectament”, estan “en ple rodatge” i són aptes per a l’ús.

Comparteix

Icona de pantalla completa