Diari La Veu del País Valencià
La caiguda de les temperatures provoca les primeres nevades importants als Ports

Les temperatures han baixat aquest divendres al País Valencià, especialment les màximes, en una jornada en la qual les tres demarcacions estan en avís groc per fortes ratxes de vent. El descens de les temperatures ha provocat l’aparició dels primers flocs de neu, que han caigut amb més força a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat. Localitats com Morella o Vilafranca han despertat tenyides de blanc per la neu caiguda a la nit i a les primeres hores del matí.

No solament als Ports i l’Alt Maestrat la neu ha fet acte de presència. També a la Serra d’Aitana, al límit entre les comarques de la Marina, l’Alcoià i el Comtat, s’han registrat nevades, tot i que aquestes han estat menys intenses que les de Castelló. El Parc Natural del Penyagolosa també ha començat a tenyir-se de blanc cap a les 12 hores d’aquest migdia.

Aquest divendres els cels estaran coberts, amb precipitacions en la meitat nord del territori i pluges en la meitat sud i menys probables com més al sud. La cota de neu baixarà de 1.000 a 700 metres i el vent bufarà del nord-oest amb ratxes molt fortes.

Els mercuris experimentaran un descens, notable en les màximes, amb alguna gelada feble a l’interior. Així, les màximes que dies arrere van aconseguir valors primaverals i van superar els 25 graus en alguns punts, es quedaran aquest divendres en els 17 graus a Alacant i 16 a Gandia, Elx, Oriola, València o Dénia.

Els termòmetres van arribar a 12 graus a Alcoi, 13 a Castelló, 14 a Vinaròs, 6 a Morella i 11 a Requena.

Per altra banda, des del consistori de Vilafranca han demanat precaució i no eixir a la carretera si no és necessari. Des de primera hora d’aquest divendres les màquines llevaneu estan treballant en les vies.

A més des del Consell preguen a la ciutadania que es pose atenció a les carreteres per aquestes primeres nevades, així com, seguir sempre les recomanacions de les autoritats

Complicacions a les carreteres dels Ports

La neu caiguda al nord de la demarcació de Castelló, que ha provocat que el 112 active l’Emergència situació 0 en la zona, obliga a l’ús de cadenes en trams de la CV-124, de la CV-15 i la N-232, on s’ha activat el nivell roig entre Morella i el límit amb la demarcació de Terol. Així mateix, es demana precaució en la CV-126 i CV-14. Els bombers han començat a ajudar vehicles amb problemes en aquesta zona.

Morella ha quedat aquest divendres coberta de blanc. Per això, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha mobilitzat un total de set equips llevaneu i ha advertit els conductors de la necessitat de portar cadenes o pneumàtics d’hivern. També el 112 ha llançat a través de les xarxes socials missatges amb consells per a transitar per les carreteres en aquestes circumstàncies.

En aquests moments està nevant amb major intensitat en la zona dels Ports, però l’Emergència situació 0 afecta els Ports, l’Alt Maestrat i l’interior del Baix Maestrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa