Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs i Benicarló acullen aquest cap de setmana el cinqué Seminari de Govern del Consell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb la resta de membres del Consell, inicia aquest divendres, 26 de gener, el Seminari de Govern-Hivern 2018 a Vinaròs i Benicarló, el cinqué que celebra l’executiu valencià, després dels de Morella, Torrevella, Sagunt i Ademús.

Aquestes jornades de treball, que es perllongaran fins a diumenge que ve, 28 de gener, serviran per a avaluar i realitzar un balanç de la gestió del govern valencià en l’últim semestre, al mateix temps que s’establiran les noves prioritats per als pròxims sis mesos, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

D’aquesta manera, els membres del Consell es reuniran des de divendres per a posar en comú i actualitzar els compromisos adquirits pels seus departaments l’estiu passat, durant el Seminari d’Ademús. Així, s’analitzarà el grau de compliment de les propostes plantejades, s’estudiaran quins estan en procés d’execució i es proposaran noves mesures per a impulsar l’acció de govern en els pròxims mesos.

Igual que en les edicions prèvies dels seminaris de govern, la reunió de l’executiu valencià a Vinaròs i Benicarló servirà per a estudiar iniciatives que permeten aconseguir una Administració autonòmica més eficient en el marc dels objectius polítics fixats per l’Acord del Botànic. Açò possibilitarà que aquestos compromisos puguen desenvolupar-se de forma òptima.

En concret, divendres al matí, el ple del Consell, presidit pel president de la Generalitat, celebrarà la seua reunió setmanal en el Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia de Vinaròs. Amb aquesta, serà la desena vegada que el ple del govern valencià es reuneix fora de València: quatre durant 2016, cinc en 2017 i una enguany.

Posteriorment, Puig visitarà l’empresa Grup Gil Comes de Vinaròs, dedicada a la fabricació d’anxoves i sardinetes en conserva, i la vicepresidenta del Consell, per la seua banda, realitzarà una visita al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) situat en el mateix municipi.

Les activitats del Seminari de Govern-Hivern 2018 s’iniciaran pròpiament divendres a la vesprada amb una reunió de treball en el Parador de Benicarló en la qual intervindran tots els membres del govern valencià.

Dissabte prosseguiran les jornades de treball del Consell, també a Benicarló, i, en finalitzar el dia, tindrà lloc una recepció institucional en l’ajuntament d’aquest municipi. Finalment, diumenge al matí, Puig i Oltra oferiran una roda de premsa conjunta en la qual presentaran les conclusions aconseguides en el Seminari de Govern-Hivern 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa