Diari La Veu del País Valencià
Puig a Bonig: Vosté està ahí asseguda perquè la van posar Carlos Fabra i Francisco Camps

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que, d'”una vegada per totes”, assumisca responsabilitats polítiques, després de les últimes confessions de l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa i els capitosts de la trama Gürtel . “No es tracta de demanar perdó, sinó que, d’una vegada per totes, assumisca responsabilitats polítiques perquè vosté està ahí asseguda (en la bancada ‘popular’ de les Corts) perquè la van posar Carlos Fabra i Paco Camps”, ha remarcat el cap del Consell.

Carregant el vídeo…

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d’aquest dijous en resposta a una pregunta formulada per la síndica del grup popular a les Corts, Isabel Bonig, sobre com pensa elevar el grau de compliment dels exercicis anteriors, després d’entrar en vigor l’1 de gener el pressupost de la Generalitat de l’exercici 2018.

Per al president, “no hi ha un nou PP” i, en aquest punt, ha llegit una nota de premsa que encara segueix penjada en la web del PPCV en la qual Bonig subratlla: “El PP està orgullós del nostre president Camps i del nostre secretari general, Ricardo Costa”.

Així mateix, en el text, Bonig es mostra convençuda que “el temps els donarà la raó i que quedarà fora de tot dubte l’honorabilitat tant de Camps com de Costa”. Referent a açò, Puig ha subratllat que ara els valencians “sabem on anem i on volem anar”.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha destacat que actualment el País Valencià genera més treball que la mitjana de l’estat espanyol i que hi ha 21.000 valencians més treballant que en el trimestre anterior, però ha lamentat que les “males notícies” sobre la corrupció i el presumpte finançament il·legal que s’està jutjant en l’Audiència Nacional “posa la Comunitat en un paradigma del qual eixirem definitivament”.

“Em dóna profunda indignació i tristesa”, ha manifestat Puig, qui ha agraït el treball realitzat a les persones, diputats i periodistes que “van ser humiliades per dir açò que hui s’està dient en els jutjats”.

Nul·la gestió

Per la seua banda, Bonig ha recriminat al president de la Generalitat la seua “nul·la gestió i la seua falta de transparència” i ha remarcat que les bones xifres d’ocupació són conseqüència de les “polítiques i reformes del govern del PP” com també ho és l’arribada de l’AVE a Castelló.

“El seu Consell ‘no fa cap de bestiar’ (no fa res) i la gent ho sap”, li ha etzibat la presidenta del PPCV, qui ha instat Puig a utilitzar els 20.000 milions que té de pressupost per a engegar mesures per als valencians perquè “té zero iniciatives i zero execució”.

Comparteix

Icona de pantalla completa