Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa manté a Camps com a investigat pel cas Valmor

El jutjat d’instrucció número 2 de València ha rebutjat el recurs interposat per l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps contra la seua citació perquè declare com a investigat –figura que abans es coneixia com a imputat– en la causa que se segueix per suposades irregularitats en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 que es va celebrar a València. Concretament, Camps està sent investigat pels suposats delictes de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa.

La jutgessa Beatriz Sobremonte recorda en la seua interlocutòria que tant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) com l’Audiència de València “han considerat l’existència d’indicis per a continuar amb la investigació” i assenyala que “una de les principals diligències de prova de la investigació penal és la declaració dels investigats, inevitable en aquest cas”, explica l’alt tribunal valencià.

“Es tracta d’una diligència necessària i encara que perjudicial per a la part recurrent, segons la seua opinió, no ho és per a la investigació de la causa”, argumenta la instructora. Igualment, rebutja la indefensió denunciada per Camps en els seus escrits, ja que està representat per un advocat i intervé activament en totes les diligències que es practiquen.

En referència a això assenyala que “no cal parlar d’indefensió perquè en tot moment aquesta part ha estat personada en forma en el procediment amb advocat i procurador, ha tingut coneixement de les actuacions, de les decisions i resolucions del jutjat i ha pogut recórrer-les en el moment que ha considerat i, és més, ha participat activament estant present en les diligències de prova i preguntant el que ha considerat, així com fent al·legacions oportunes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa