Diari La Veu del País Valencià
Compromís busca el suport de tots els grups per a demanar a Camps que dimitisca d’expresident

Compromís intentarà que el ple de les Corts d’aquesta setmana aprove una Proposició No de Llei (PNL) per tal que tota la cambra demane a Francisco Camps que renuncie “com a membre del Consell Jurídic Consultiu, així com a la resta de disposicions regulades en la Llei de l’Estatut d’Expresidents, per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució”.

Per tal que la iniciativa es tramite en el ple que se celebra dimecres i dijous (de tramitació immediata) cal el suport dels 5 grups parlamentaris. Els diputats de la coalició intentaran aconseguir el consens i, en cas contrari, presentaran la PNL com a pròpia perquè es debata en algun ple posterior.

A banda de demanar la renúncia de Camps, que hauria de ser voluntària, la PNL insta les Corts a modificar la norma que regula la condició d’expresident per tal de preveure “de retirada d’aquesta condició a aquelles persones que incórreguen en actes i comportaments que posen en risc la dignitat i honorabilitat de les institucions valencianes”.

En un altre punt, Compromís proposa que les Corts “donen suport a totes les mesures que tinguen per objectiu recuperar per als valencians i valencianes els diners desviats en casos de corrupció”.

La destitució, cessament o dimissió de Camps s’ha posat en primer pla de l’actualitat després de les revelacions dels caps de la trama Gürtel al judici pel finançament il·legal del PPCV, que se celebra a l’Audiència Nacional. Aquesta setmana està prevista la declaració dels càrrecs del partit implicats en el cas, encapçalats per qui va ser número 2 de Francisco Camps, Ricardo Costa, de qui s’esperen revelacions que puguen confirmar les acusacions d’Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’, qui va identificar l’expresident com a responsable màxim del finançament il·lícit.

Comparteix

Icona de pantalla completa