Interior treballa per a evitar que Puigdemont arribe al Parlament "en helicòpter, ultralleuger o vaixell"

El ministre Zoido desvetlla que estan dissenyant un ampli dispositiu policial que controla la frontera, aeroports i camins rurals
23 gener 2018 01:00h
El ministre d\'Interior acusa a Puigdemont d\'estar "instal·lat en una conducta irresponsable"

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha desvetllat que estan dissenyant de la mà d'experts de la Guàrdia Civil i la policia espanyola un ampli dispositiu policial per a evitar que Carles Puigdemont puga entrar per sorpresa a Catalunya i arribar al Parlament per a ser investit. El titular d'Interior afirma que estan invertint tots els esforços perquè "això no puga passar" i que estan preveient totes les opcions per tal de detenir-lo si posa un peu en territori estatal.

"Nosaltres procurarem que no puga entrar ni en el maleter d'un cotxe", ha manifestat en una entrevista a Antena 3. Zoido ha reconegut que és complex controlar totes les possibles entrades perquè "la frontera a cobrir és molt extensa". Així i tot, ha dit que estan estudiant com evitar que Puigdemont puga arribar "en helicòpter, ultralleuger o vaixell".

També ha apuntat que, al marge de les grans vies de comunicació que "són més fàcils de controlar", estan posant la vista en els camins rurals. "Estem molt preocupats perquè una persona amb aquesta conducta no se sap què pot fer".

El ministre de l'Interior ha dit que la justícia "també recaurà sobre Carles Puigdemont" i ha explicat que treballen en un ampli dispositiu, elaborat per "experts", per a preveure tots els possibles escenaris d'una entrada per sorpresa del president destituït al territori estatal, on l'ordre de detenció contra Puigdemont continua vigent. "Si ve, que s'entregue i, si no, que siga un altre el president", ha declarat. Zoido, a més, ha acusat Puigdemont d'estar "instal·lat en una conducta irresponsable". 

next