Diari La Veu del País Valencià
Cultura organitza el primer Fòrum Valencià de Mecenatge Cultural

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Ajuntament de Gandia i el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València organitzen, per primera vegada, un fòrum per a tractar el mecenatge en l’àmbit del patrimoni cultural. La jornada se celebrarà el divendres 9 de febrer a la Casa de la Cultura de Gandia.

El Fòrum Valencià del Mecenatge en Patrimoni Cultural té un doble propòsit. En primer lloc, té com a objectiu presentar l’avantprojecte de llei de mecenatge cultural, científic i esportiu no professional i la futura oficina de mecenatge de la Generalitat.

A més, també obri un debat sobre el mecenatge del patrimoni cultural que tindrà continuïtat en el temps. L’acte pretén conéixer les necessitats de tots els sectors implicats respecte a la situació actual del mecenatge i els canvis que introduirà la nova llei.

En el fòrum participaran vicerectors de les universitats, representants del personal investigador de les universitats i centres d’investigació valencians: museus, centres d’estudis comarcals, entitats locals i associacions de defensa i recuperació del patrimoni i el Consell Valencià de Cultura.

El Fòrum de Mecenatge en Patrimoni Cultural pren com a llar la ciutat de Gandia, Capital Cultural Valenciana reconeguda per la Generalitat dins del Pla de democratització cultural del ‘Fes Cultura’. Aquest segell es va crear com un dels eixos de la vertebració cultural valenciana i té com a objectiu la visualització, el reconeixement i la deslocalització de la cultura al llarg del territori valencià.

La jornada s’iniciarà amb una sessió conduïda per tècniques de l’Oficina de Mecenatge Cultural de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Continuarà amb les intervencions del director de l’Oficina de Mecenatge de Navarra, Juan Carlos Oresnes; el director del Màster en Patrimoni Cultural de la UV, J. L. Jiménez; la vocal del Consell Valencià de Cultura, Ana Noguera; el director del Museu Arqueològic ‘Camil Visedo’ d’Alcoi, Josep Maria Segura, i la Fundació per Amor a l’Art.

Finalment, tindrà lloc una taula redona amb la moderació del director del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, J. Emili Aura.

Comparteix

Icona de pantalla completa