Diari La Veu del País Valencià
Sánchez dóna suport a Puig en la seua causa perquè Rajoy canvie el finançament

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha oferit al president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, “tot el suport” de l’Executiva Federal en la reclamació del govern autonòmic per a aconseguir “un finançament just”. Al mateix temps, ha tornat a “tendir la mà” al president de l’Executiu espanyol, Mariano Rajoy, per a reformar el sistema.

Sánchez s’ha manifestat en aquests termes en l’Assemblea Oberta celebrada a València per a explicar, davant unes 500 persones, la proposta socialista per a assegurar les pensions.

En l’acte, moderat per la responsable del PSPV de la demarcació de València, Mercedes Caballero, ha participat també el president de la Generalitat, Ximo Puig. El cap del Consell ha aprofitat per a recordar que el govern valencià està “lliurant una batalla dura per a tindre un finançament just per a la Comunitat, perquè els seus ciutadans siguen iguals i tinguen les mateixes oportunitats”. En aquest punt, Puig ha posat com a exemple que els valencians cobren 100 euros menys de pensió que la mitjana estatal i menys de 300 respecte a altres autonomies.

Per la seua banda, Pedro Sánchez ha observat que “un dels grans debats a Espanya i Europa és veure com creix el PIB i no es reparteix bé aqueixa riquesa”. “Quan Ximo (Puig) defensa el finançament autonòmic o el Corredor Mediterrani està parlant de créixer i de repartir eixe creixement”. I s’ha adreçat a Puig per a dir-li: “Des de l’Executiva Federal, tot el suport en la teua causa per un finançament just”.

“Nosaltres –ha continuat– tornem a tendir la mà, ja sé que amb poc d’èxit, com a secretari general del PSOE i com a líder de l’oposició, al president Mariano Rajoy, que passarà demà per la Comunitat Valenciana, perquè s’assega amb el PSOE per a abordar d’una vegada per sempre la reforma del finançament autonòmic”, ha exposat el responsable socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa