Puig demana al PP a l'Assemblea Oberta amb Pedro Sánchez que "retorne els diners furtats" en la Gürtel

El secretari general del PSOE ha afirmat que Rajoy "està esgotat i paralitzat amb els casos de corrupció"
21 gener 2018 01:00h
Puig ha retret el polític de Podemo, Echenique que diguera que la corrupció del PP \'interpel·la al PSOE.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha considerat que "Espanya no necessita un Govern que es defense de la corrupció, sinó que defense el bé de tots" i ha considerat que l'actual Executiu espanyol del PP, liderat per Mariano Rajoy, està "esgotat, paralitzat, també pels casos de corrupció". Junt amb Sánchez ha estat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha demanat al PP "que torne els diners furtats" per les trames de corrupció.

Així ho ha asseverat Sánchez en una Assemblea Oberta a València, davant unes 500 persones, per a explicar la proposta socialista per a garantir el futur de les pensions. En l'acte, ha estat acompanyat pel líder dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig.

En la seua intervenció, el líder del PSOE ha plantejat que el Govern de Rajoy està "esgotat, està paralitzat també amb els casos de corrupció, després que aquesta setmana s'hagen conegut les revelacions dels líders de la Gürtel en el judici sobre la branca valenciana. "És un capítol més, sempre és el penúltim quan parlem del PP; necessitem un govern que no es defense de la corrupció, sinó que defense el bé de tots", ha recalcat. A més, ha manifestat que "les dretes estan en una guerra freda que amenaça de paralitzar encara més a un govern que, per ell mateix, és bastant immòbil".

Davant aquesta situació, ha apuntat: "O esperem al fet que Rajoy convoque eleccions o intentem liderar des de governs autonòmics i municipals i des de l'oposició parlamentària per a impulsar les grans transformacions que necessita el nostre país". Així mateix, ha advocat per "perseguir al corrupte però també al corruptor" i ha destacat la tasca de prevenció amb mecanismes de transparència.

De corrupció ha parlat també el president Ximo Puig, qui ha lamentat que amb el judici de la Gürtel "estem vivint de nou la vergonya que van significar" els anteriors governants del PP al País Valencià.

"Estan cantant"

"Estan cantant; nosaltres ja ho sabíem; no sé a qui estaven enganyant, a nosaltres no", ha dit Puig, que ha celebrat que Álvaro Pérez 'El Bigotes' haja dit que a l'única acusació a la qual no contestarà és a la socialista perquè li cau malament. "Els caiem malament, perfecte, està molt bé", s'ha congratulat el dirigent valencià. I ha agregat: "Mentre estava aquesta crisi terrible, uns altres estaven robant, fent paranys per a guanyar eleccions" i ha exigit al PP que "assumisca les responsabilitats que encara no ha assumit i que retorne els diners robats".

També ha reclamat "respecte" per als socialistes i s'ha referit a les declaracions del secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, qui va dir que la corrupció del PP "interpel·la" a Ciutadans i al PSOE. Sobre aquest tema, Puig ha emfatitzat: "Nosaltres no estem per a posar-nos medalles, vam fer el que havíem de fer, però per favor una mica de respecte. On està l'acusació particular de Podemos en aquest judici? Els socialistes valencians i espanyols hem estat denunciant la corrupció", ha recordat Puig, que ha agraït la tasca realitzada per la Policia, els fiscals i els jutges.

next