Diari La Veu del País Valencià
Intersindical convoca una vaga de metro durant totes les Falles

El Sindicat Ferroviari Intersindical Valenciana ha convocat una vaga en Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) de l’1 al 20 de març, tots dos inclosos i en diferents franges horàries, per la “falta de paraula” de la nova direcció als compromisos adquirits després de la desconvocatòria de la vaga general a l’octubre de l’any passat.

En un comunicat, l’organització sindical ha informat que no desconvocarà la vaga durant eixos 20 dies, que coincideixen amb les Falles de València, “fins que la nova direcció no complisca la seua paraula i els compromisos adquirits”.

Intersindical ha recordat les peticions aconseguides en l’acord de desconvocatòria de vaga aconseguit el 8 d’octubre de 2017: “licitacions, reunions amb els representants dels treballadors i col·lectius afectats abans d’externalitzar qualsevol treball, un pla de formació i especialització de tots els treballadors d’FGV i garantir els llocs de treball”. També la realització d’una valoració de llocs de treball pel “desequilibri salarial” existent i la companyia i el lliurament d’un llistat amb les dades dels nivells tècnics i de prefectura, a més de la igualtat de tracte per a tots els treballadors davant qualsevol millora laboral o social.

No obstant açò, la central sindical ha assegurat que “la nova direcció d’FGV falta a la seua paraula i es nega a complir els compromisos adquirits”, a més de presentar la desconvocatòria com una “proposta pròpia” i no d’Intersindical, “faltant al respecte a tots els treballadors”.

D’altra banda, el sindicat ha informat que ha detectat en l’actualitat “possibles irregularitats” en el pagament dels salaris “d’alguns tècnics i prefectura”, entre ells “una prima d’acompliment pagada diverses vegades”, en alguns casos, i l’abonament de guàrdies. A l’espera de l’informe jurídic del seu servei d’assessoria, ha avançat que prendrà les mesures que considere oportunes, si bé lamenten les molèsties als usuaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa