Diari La Veu del País Valencià
La Marea Groga torna a eixir als carrers el 27-F ‘per la dignitat’ del estudiants
RedactaVeu / València
La Marea Groga torna a ocupar els carrers del País Valencià. El Sindicat d’Estudiants del Països Catalans (SEPC) ha convocat una protesta d’estudiants universitaris i de Secundaria amb el lema ‘Arreu dels PaÍsos Catalans, el 27-F plantem la cara! Contra els seus privilegis, per la nostra dignitat!’, que estarà acompanyada per una vaga general d’estudiants amb el lema “Buidem les aules, Prenem els carrers”, segons fonts del Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA).

Les protestes que formen part d’aquesta Marea Groga estan convocades a les ciutats d’Alacant (Universitat d’Alacant, 13:00h), Barcelona, Berga, Castelló (plaça Maria Agustina 18:30h), Celrà, Cervera, Figueres, Gandia (plaça de l’Ajuntament, 19:00h), Girona, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Olot, Palma, Reus, Tarragona, Terrassa, Torredembarra, València (Facultat d’Història 13:30h), Vic, Vilafranca del Penedès, Cervera i Xàtiva (12h, porta de l’Ajuntament).

Per la seua banda, el Sindicat d’Estudiants (SE) ha fet una crida a tots els estudiants de secundària i d’universitat “a eixir de nou a la lluita massiva” a la vaga “més contundent” amb l’objectiu de “omplir el carrer contra els que ens volen negar el dret a estudiar” El mateix sindicat crida a la unitat d’acció de totes les organitzacions i col·lectius juvenils d’esquerres a la unitat “per anar tots junts contra el PP i el seu ministre”.

Retallades en llibres, beques i professors
Segons el SE, el Partit Popular i el seu ministre d’Educació, José Ignacio Wert, “no han parat en els seus atacs a la universitat i l’ensenyament públic” i posen com a exemple les retallades, la pujada “brutal” de les taxes, la reducció de les beques, la contrareforma franquista de l’educació (LOMQE), i l’acomiadament de 50.000 professors.

“Tot això forma part de la primera part de l’ofensiva que pretén acabar amb l’educació pública i que ens ha fet sortir al carrer repetidament en els dos últims cursos. Però des de la històrica mobilització del 24 d’octubre, que va traure al carrer més de dos milions d’estudiants, professors, pares i mares, les agressions no s’han aturat”, assegura el Sindicat d’Estudiants, qe afegeix que aquest col·lectiu ha patit una retallada del 40% de les ajudes a llibres de text “mentre el ministre garanteix un multimilionari negoci a les grans editorials amb el canvi dels llibres de text de 180 assignatures i que pagaran les nostres famílies en un moment en què som durament colpejats per la crisi”.

A més, recorden que el ministre Wert ha retallat en 16 milions d’euros les beques Erasmus, “al mateix temps que ja són milers d’estudiants els que denuncien no haver rebut l’import de les beques concedides pel Ministeri”. En altres casos, s’arriba fins i tot a rebre la denegació d’aquestes beques malgrat complir tots els requisits exigits pel Ministeri.

Situació insostenible

En definitiva, i segons el Sindicat d’Estudiants, “l’ofensiva de la dreta continua i la situació per als estudiants que procedim de famílies treballadores resulta cada cop més insostenible”. “No podem acceptar -afegeixen- que ens prenguen el dret d’estudiar, el dret a un ensenyament públic gratuït i de qualitat. No podem acceptar el seu pla d’elititzar l’ensenyament i convertir-lo en un privilegi a l’abast només dels rics”.

“Hem demostrat” al carrer que la Marea Groga té el suport i la simpatia de la majoria de la societat i que també tenim força per a parar-los els peus, al Partit Popular, per a derrotar aquests atacs i fer que dimitisca el ministre d’Educació més lamentable i impresentable de la història, concluen.

Per altra banda, cal recordar que hi ha convocada altra vaga general estudiantil de 48 hores per als dies 26 i 27 de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa