L'Ajuntament de València convoca oposicions per a lingüistes per primera vegada en 15 anys

El consistori ha formalitzat la posada en marxa d'un procés opositor per a quatre places de lingüistes i una de tècnic en cooperació
/ València
19 gener 2018 01:00h
Per a Sergi Campillo, regidor de Govern Intern, "així reforçarem les nostres plantilles municipals amb perfils que fins ara no teníem"

La Junta de Govern Local ha aprovat les bases dels processos opositors per a tècnics lingüístics i de cooperació. Aquestes places van ser aprovades en l'Oferta Pública d'Ocupació del 2016, la primera que va dissenyar íntegrament el govern de la Nau, ja que la del 2015 va ser aprovada pel govern anterior. Concretament hi ha una plaça per a tècnic en cooperació i quatre per a tècnic lingüista, tal com ha informat el regidor de Govern Interior de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo.

Les funcions per al tècnic de cooperació (Subgrup A2) seran les de participar en l'elaboració de les convocatòries anuals de subvencions per al finançament de projectes de Cooperació al Desenvolupament, col·laborar en la revisió dels projectes presentats a les diferents convocatòries de subvencions municipals i participar en el disseny d'accions de cooperació al desenvolupament municipal.

En la convocatòria de tècnic de cooperació hi haurà 4 proves: un primer exercici eliminatori de preguntes tipus test sobre el temari, un segon exercici eliminatori de supòsits pràctics, un tercer exercici eliminatori de desenvolupament d'un tema general i un quart exercici obligatori però no eliminatori de valencià.

En el cas de la convocatòria per a les places de tècnic lingüista (Subgrup A1) hi haurà tres proves amb un exercici de preguntes tipus test, un altre amb supòsits pràctics i un tercer de desenvolupament d'un tema general. En tots els casos, les places que no siguen cobertes en el torn de promoció interna passaran al torn lliure, "així ens assegurem que es cobriran totes les places previstes en la convocatòria", ha afirmat el regidor Campillo.

Sergi Campillo ha volgut remarcar "que és la primera vegada en la història de l'Ajuntament que es dissenyen oposicions per a tractar temes de cooperació. El govern de Joan Ribó creu en les polítiques que busquen acabar amb la pobresa, desigualtat i sostenibilitat. Fer-ho implica fer front a les seues causes estructurals i posar persones a treballar en eixe tema".

Amés, "el Gabinet de Normalització Lingüística, que va crear aquest equip de govern, no pot assumir totes les traduccions i correccions dels textos que genera un ajuntament amb 5.000 funcionaris i funcionàries amb un sol funcionari de carrera com tenia el govern anterior. En una primera fase de reforç d'aquest servici, es van incorporar dos funcionaris interins, al marge de la inversió que el govern de la Nau està fent en formació perquè el seu personal tinga la capacitació lingüística i no necessiten el gabinet per a la correcció i traducció dels textos. Per això és molt important convocar estes 4 noves places de lingüistes", ha dit Campillo.

next