Diari La Veu del País Valencià
Oltra sobre l’AVE a Castelló: És un MOVE: Moderada Velocitat Espanyola

La vicepresidenta del Consell ha ironitzat al voltant del servei ferroviari entre Madrid i Castelló de la Plana que s’inaugura dilluns amb la presència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. A parer de Mónica Oltra, lluny de ser un AVE, la línia és “un MOVE: Moderada Velocitat Espanyola”.

Precisament, eixa és la raó esgrimida per Compromís per a no acudir a l’acte d’inauguració. De fet, a la convocatòria del govern espanyol no acudirà cap càrrec públic de la coalició. Oltra ha basat aquesta absència en el compliment del Codi de Bones Pràctiques del Consell que, segons ha llegit durant la roda de premsa posterior al ple dels divendres, obliga les persones afectades a “abstindre’s d’assistir a actes d’inauguracions d’obres no finalitzades i d’inauguració de serveis que no estan en funcionament o de col·locació de primeres pedres i actes semblants”.

Després de negar que la presència del president de la Generalitat en l’acte supose una vulneració del Codi, Oltra l’ha justificada en la necessitat de no incórrer en una “descortesia que podria ser mal interpretada”. La número 2 del Consell ha aclarit, a més, que Puig no hi assistirà sol, però ha explicat que l’acte “l’ha convocat el govern d’Espanya” i que amb la presència del president de la Generalitat ja estan “tots representats”. “No cal que hi anem 50.000 allà amb la feina que hi ha. La resta estem de més”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa