Diari La Veu del País Valencià
El Consell augmenta en 18 milions el pressupost per a la cooperació internacional els últims 3 anys

El Consell ha estudiat la memòria de gestió d’actuacions en matèria de cooperació al desenvolupament i solidaritat de 2017 i l’informe favorable emés sobre aquest tema pel Consell Valencià de Cooperació al Desenvolupament en la sessió del passat 19 de desembre. Aquest text serà remés a les Corts per al seu coneixement, amb la intenció de dur a terme un exercici de transparència i rendició de comptes.

En el text es recullen diferents accions desenvolupades, com l’increment progressiu del pressupost fins a aconseguir el 0,7 destinat a polítiques de cooperació per al desenvolupament. Així, la cooperació valenciana ha passat d’un pressupost de 3,8 milions en 2015 a un altre de 18,7 per a 2017 i de 22,6 milions per a 2018, amb l’objectiu de seguir impulsant un model de línies d’actuació recollit en la nova Llei de Cooperació i Desenvolupament Sostenible

A més, s’han destinat també 3 milions d’euros a activitats de sensibilització i formació orientades a l’educació i 11 milions en matèria de cooperació al desenvolupament pròpiament dita i es va realitzar una trobada a València, el passat mes de novembre, de Governs Regionals Europeus i no Europeus en la qual es va tractar el compromís de les comunitats autònomes en la implementació i alineació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides en els territoris.

La memòria se centra en cinc objectius principals. El primer és contribuir i incidir en l’eradicació de la pobresa mundial mitjançant la promoció d’un desenvolupament sostenible econòmic, social i mediambiental. El segon dels objectius pretén adequar i millorar la normativa valenciana de cooperació al desenvolupament i establir un marc que facilite i permeta la consecució dels ODS al País Valencià.

La tercera de les metes s’orienta a establir una política de participació, comunicació i transparència que millore la rendició de comptes sota un enfocament de govern obert. A més, pretén dotar la Direcció General de Cooperació i Solidaritat dels recursos humans, materials i pressupostaris que permeten programar una política pública de foment de la solidaritat. Finalment, el cinqué objectiu està centrat a territorializar els ODS al País Valencià i consolidar una xarxa d’aliances per al desenvolupament sostenible.

Comparteix

Icona de pantalla completa