El Consell bonificarà amb 10.000 euros la prolongació de sis a nou mesos dels contractes laborals del sector turístic

L'Agència Valenciana de Turisme i el Servef engegaran un pla de formació dotat amb 10 milions d'euros per a "acabar amb la precarietat" del sector
18 gener 2018 01:00h
El president Ximo Puig a FITUR

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat aquest dijous a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), a Madrid, que es posarà en marxa un pla triennal de formació per a treballadors del sector hoteler, amb ajudes de 10.000 euros per empleat, perquè puguen ampliar els seus contractes de sis a nou mesos i així "acabar amb la precarietat". Puig ha assenyalat que el capital humà és "fonamental" per tal de millorar la qualitat en un sector que genera el 14% d'ocupació al País Valencià. 

Així, el programa estarà coordinat entre l'Agència Valenciana de Turisme i el SERVEF per a garantir als treballadors "una millor estabilitat i millors condicions", la qual cosa, ha afegit, "és molt important per a consolidar la qualitat dels nostres productes turístics".

El president ha destacat també les bones xifres pel que fa a turisme que s'han registrat aquest 2017. Ha qualificat de "rècord" els 29 milions de turistes (9 d'ells internacionals) que han visitat el País Valencià aquest darrer any i que han suposat una riquesa turística de més de 12 milions d'euros. Per a Puig, açò representa que "el turisme és una indústria fonamental, potent i desenvolupada a la nova economia valenciana".

next