Jóvenes Cadetes Millán Astray busca un nou lloc per a fer el campament militar que va rebutjar Moixent

Els organitzadors de l'acampada sostenen que no són "feixistes ni franquistes ni res per l'estil per haver triat el nom del fundador de la Legió"
/ València
18 gener 2018 01:00h
Francisco Franco junt amb José Millán Astray en una fotografia de 1026.

L'empresa que gestiona l'alberg Les Alcusses a Moixent ha rescindint el contracte de reserva que va fer Jóvenes Cadetes Millán Astray per a realitzar un campament de formació militar adreçat a xiquets d'entre els 11 i els 20 anys d'edat. Això no obstant, el col·lectiu que lloa el "llegat" de qui va ser el fundador de la Legió espanyola i polític franquista ha llançat, a través d'un comunicat publicat al seu mur de Facebook, un missatge de tranquil·litat, ja que estan buscant una nova ubicació per a dur a terme l'acampada.

El termini per a fer efectiu el pagament de la reserva de l'alberg Les Alcusses ha finalitzat sense que Jóvenes Cadetes Millán Astray pagara la quantitat econòmica i, per tant, l'empresa ha rescindit el contracte, han assegurat a aquest diari.

Per la seua banda, Jóvenes Cadetes ha confirmat que el campament no tindrà lloc a les instal·lacions de Les Alcusses i assenyalen que l'activitat no es farà perquè "al gerent de l'empresa que gestiona aquest alberg sembla que no li agraden els valors que des de CJC defensem. No li agrada la nostra idea d'una Espanya unida, no li agraden els valors que defensen les Forces Armades i no li agraden aquells que no pensen com ell".

Jóvenes Cadetes, a més a més, sostenen que mai van mentir sobre el campament que volien realitzar. "Simplement ells mai ho van preguntar", apunten sobre la informació que va avançar Diari La Veu, segons la qual l'empresa indicava que durant la visita a l'alberg els organitzadors van explicar que volien fer "un campament d'aventura amb aprenentatge d'anglés".

També s'han defensat dient que no som "feixistes ni franquistes ni res per l'estil per haver triat el nom del fundador de la Legió per al nostre campament. Aquest no és un campament paramilitar; és un campament multiaventura amb inspiració militar, similar a uns altres que s'han realitzat a Espanya". Demanen també "tranquil·litat" als qui estigueren interessats a apuntar-se al campament, ja que el "director" d'aquest –un exmilitat que va pertànyer a la Unitat Militar d'Emergències (UME)– i "l'equip de coordinació de projectes ja estan buscant una nova ubicació que reunisca totes les condicions necessàries per a la correcta execució del campament". "En breu us informarem de la nova localització", conclouen.

next