Diari La Veu del País Valencià
La puntuació definitiva de les borses d’À Punt confirma que els ex de RTVV conformaran el gruix de la plantilla

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha fet pública aquest dimecres la puntuació definitiva de les borses de treball temporal que serviran per a conformar la primera plantilla de la nova radiotelevisió valenciana. La resolució, firmada per la directora general d’À Punt, Empar Marco, fa palés que seran els extreballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) els que conformaran el gruix de la plantilla temporal del nou ens. Així, en la borsa de redactors per a la seu de València figuren noms de periodistes coneguts de l’extinta RTVV com Lola Bañón, Jordi Carrascosa, Matilde Alcaraz, Vicent Montagud, Albert Vicent, Sergi Capelo, Josep Grau, Elpidia Bellver, Fèlix Tena i Genar Martí, entre d’altres.

També en la borsa de periodistes esportius hi ha cares conegudes dels antics mitjans públics. Després de publicar les puntuacions definitives, extreballadors com Xavier Carrau, Natxo Lara (actual cap de premsa del conseller Rafa Climent), Xavier Rubert, Onofre Sanmartín, Fermín Rodríguez o Miquel Àngel Picornell s’han convertit en candidats per a ser contractats per la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació. D’acord amb els candidats de la borsa de meteoròlegs, en les seccions de l’oratge es podran tornar a veure i escoltar cares i veus conegudes com les de Joan Carles Fortea, Lluis Obiols i Victoria Roselló.

La puntuació definitiva confirma que la majoria de llocs per a periodistes seran ocupats per treballadors que van desenvolupar el seu treball en l’antiga Ràdio 9 i Canal 9. Un fet previsible, atés que en la llei de creació dels nous mitjans públics es reconeixia l’experiència d’aquests treballadors, la qual cosa s’ha traduït en una puntuació en els barems que ha afavorit clarament els seus interessos. Aquest fet va portar l’assemblea de la Unió de Periodistes a acordar que recorrerien contra el barem d’aquestes borses de treball temporal. De fet, la pròpia Marco en una entrevista concedida a Diari La Veu va reconéixer que el gruix de treballadors serien antics empleats de RTVV.

Comparteix

Icona de pantalla completa