Diari La Veu del País Valencià
Consum i la Fundació ONCE renoven el seu acord d’integració laboral de persones amb discapacitat

Consum i la Fundació ONCE han renovat el conveni ‘Inserta’ pel qual s’espera incorporar a la plantilla de la cooperativa 30 persones amb discapacitat durant els pròxims tres anys, cosa que implicarà que s’aconseguisca la inserció laboral de 84 persones al final del conveni, en 2021.

L’acord, que ha comptat amb la presència del director de personal de Consum, Evarist Casany, i la directora general d’Inserida Ocupació, Virginia Carcedo, s’emmarca dins dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil (POEJ) i Inclusió Social i Economia Social (POISES) que està desenvolupant la Fundació ONCE a través d’Inserta Empleo, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, i que pretén incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

En paraules de Casany, “la signatura d’aquest conveni significa una aposta clara de Consum per les persones i per les seues capacitats”. En la mateixa línia, Carcedo ha assenyalat que “aquest conveni, que van signar per primera vegada en 2014, ens ha donat grans satisfaccions, perquè amb Consum sempre hem tingut la porta oberta i ens ha ajudat a canviar la vida de 54 persones amb discapacitat”.

L’objectiu del conveni és crear una eina de treball útil per a facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat en diversos llocs de treball dins de la cooperativa, concretament venedor i preparador de comandes. La iniciativa busca la integració dels possibles candidats de la Fundació ONCE en els llocs estructurals de Consum, centrant-se en les capacitats de cada persona.

Aquest conveni naix de les conclusions de l’estudi realitzat entre Consum i la Fundació ONCE, que han permés realitzar una descripció del nivell de capacitats requerit per a l’acompliment dels llocs de venedor de supermercats i de preparador, en el cas de les plataformes logístiques, creant un marc de referència per a la realització de processos de selecció i recerca de candidats per a cobrir les necessitats de plantilla que Consum vaja tenint.

Inserta Empleo, entitat per a la formació i l’ocupació de la Fundació ONCE, preseleccionarà els candidats que millor s’adeqüen al perfil requerit i els impartirà la formació necessària per a exercir les tasques assignades.

En aquest sentit, Consum participarà en les activitats d’Inserta Empleo (jornades de directius, jornades tècniques i seminaris, entre d’altres), que fomentaran el coneixement i l’apropament a les persones amb discapacitat i sensibilitzaran les empreses i la societat, en general, sobre la importància i necessitat de potenciar les polítiques d’inclusió.

Comparteix

Icona de pantalla completa