Podem reclama que “els Batalla, els Cotino i els Ortiz" no puguen accedir a contractes públics

S'haurien d'exigir uns paràmetres de decència i compromís amb el desenvolupament social i econòmic del País Valencià per a accedir a la contractació pública, segons la formació
/ València
17 gener 2018 01:00h
El secretari general de Podem, Antonio Estañ valora que els empresaris vinculats a la corrupció del PP són "una organització mafiosa que basa els seus negocis en el saqueig del públic"

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha advertit hui que els empresaris vinculats a la corrupció del PP no han de seguir beneficiant-se de contractes públics, en relació a les recents confessions sobre el cas Gürtel. Estañ ha indicat que "no solament són necessàries condemnes als càrrecs del PP relacionats amb la corrupció, sinó que cal impedir que la xarxa d'interessos empresarials que la sostenia puga seguir creixent en el futur".

Estañ ha indicat que Gürtel "és el relat de la pitjor època de la política valenciana, però té una segona cara: la d'una organització en què es barrejaven la gestió de les institucions amb els negocis i la impunitat". En el mateix sentit, ha indicat que "hi ha una segona cara de la trama Gürtel que són eixes grans famílies que es van enriquir amb les obres públiques. Els Batalla a Castelló, els Cotino a València o els Ortiz a Alacant representen el mateix: una organització mafiosa que basa els seus negocis en el saqueig d'allò públic". A més ha advertit que "seguir beneficiant les empreses vinculades a la Gürtel i altres trames de corrupció és donar continuïtat a les polítiques del PP".

Segons Podem, s'haurien d'exigir uns paràmetres de decència i compromís amb el desenvolupament social i econòmic del País Valencià per a accedir a la contractació pública. Els primers afectats per aquestes trames de corrupció són els mateixos empresaris que s'han vist marginats per negar-se a entrar en els manejos de corrupció del PP i els seus amics.

Referent a açò, Podem considera que el Consell hauria d'actuar per a garantir que els empresaris vinculats a la corrupció no puguen seguir fent negocis a costa d'allò públic, cosa que "lamentablement" encara ocorre en diferents ajuntaments i altres institucions valencianes, segons la formació. "Si volem canviar la forma en què es feien els negocis amb el PP, és necessari fer complir les regles de joc i que aquells empresaris que han finançat la corrupció ho paguen" ha conclòs Estañ.

next