Diari La Veu del País Valencià
La Marina de València obté per primera vegada ingressos de 6 milions

La Marina de València és un espai cada vegada més consolidat i amb bones perspectives de futur. Tal com han anunciat responsables del Consorci València 2007, del qual depén la Marina, en la fira de turisme internacional Fitur, per primera vegada el consorci ha tancat l’any sense dèficit operatiu. Els ingressos han arribat a 6 milions.

Segons ha explicat a Diari La Veu el director estratègic del Consorci, Ramón Marrades, el creixement dels ingressos es deu a un augment de l’activitat econòmica de les concessionàries de la Marina. Uns exemples d’aquestes actuacions són l’engegada de l’edifici Veles e Vents, que estava parat, la potenciació de la platja, l’increment de l’activitat nàutica i la consolidació del districte de la innovació. Marrades ha destacat també el centre d’innovació Insomnia, patrocinat per Bankia.

En general, els ingressos de la Marina han crescut un 36% respecte a l’exercici anterior. El “boca-orella” ha sigut un dels factors fonamentals. “S’ha fet córrer la veu” que la Marina de València és un lloc confortable, “és una bona infraestructura” apegada a una “gran ciutat” amb bons serveis. Tot això sumat, segons Marrades, a la bona gestió i tracte als clients, està provocant un augment del nombre de clients a la Marina. Enguany, han tancat amb 12.000 visitants.

Tot i això, “no es pot comparar” amb les marines d’Eivissa o Mallorca, que “són llocs més atractius per a fondejar”, mentre que la de València s’està consolidant com un espai per a mantindre les embarcacions tot l’any. Segons ha explicat Marrades, els ingressos més importants deriven de les activitats culturals i econòmiques i de l’augment de l’ús de l’aparcament, que ha crescut un 80%.

També s’han incrementat notablement els ingressos de l’activitat nàutica, “encara que no són els més importants”. Actualment, el port compta amb 820 amarraments i la seua ocupació ha augmentat un 30% respecte a l’exercici anterior. Pel que fa al nombre de vaixells, la taxa d’ocupació és del 70%. No obstant això, Marrades ha insistit que en termes relatius han augmentat més els ingressos derivats de l’activitat empresarial, els esdeveniments i el servei d’aparcament. “La Marina de València s’està posicionant com el lloc on passen les coses bones”.

Una de les claus per a obtindre aquests bons resultats ha sigut la “consolidació del procés d’actuació productiva i d’apropiació ciutadana de la Marina”. Aquest pla pretén aprofitar les instal·lacions creades per a la celebració de la Copa Amèrica i que estan infrautilitzades i utilitzar-les per a albergar projectes empresarials que augmenten el valor afegit de les instal·lacions i que servisquen per a “la reconciliació emocional de la Marina amb la ciutat”.

Esdeveniments importants

La cultura és un dels punts forts de la consolidació econòmica, junt amb la innovació empresarial. En aquest aspecte, segons ha assenyalat Marrades, es busca consolidar el districte de la innovació amb la conversió de l’antiga estació marítima en un centre d’innovació tecnològica. Allí es crearà un ‘hub’ tecnològic que acollirà empreses emergents.

El consorci va llançar una convocatòria per a desenvolupar el projecte i s’han presentat tres inversors. En aquest moment s’estan duent a terme els tràmits administratius per a traure a concessió l’espai i des del Consorci esperen “tindre més propostes tant d’origen local com internacional”. La idea és crear un espai com el que ja existeix a Barcelona nomenat Barcelona Tech City.

Comparteix

Icona de pantalla completa