Mercadona, entre les 50 empreses de comercialització massiva més importants del món

La cadena valenciana de supermercats se situa en la 47a posició i en guanya una respecte al rànquing de 2016
/ València
15 gener 2018 01:00h
La companyia presidida per Juan Roig capta una de cada quatre compres d\'alimentació a Espanya

Mercadona i Inditex se situen entre els 50 retailers més importants del món, segons l'estudi 'Global Powers of Retailing', elaborat per Deloitte, en un rànquing que està liderat per Wal-Mart, Costco i Kroger.

En concret, el gegant tèxtil espanyol ascendeix cinc places fins a ocupar el lloc 38, mentre que la cadena de supermercats de Juan Roig ocupa el número 47 del rànquing després de guanyar una plaça.

Per la seua banda, El Corte Inglés i la cadena de supermercats Dia escalen dos i un lloc per a situar-se en la plaça 71 i 98, respectivament, i es mantenen en el 'Top 100', mentre que Grup Eroski segueix al lloc 168 de la classificació.

Pel que fa als seus sectors, Inditex es manté en el segon lloc en el rànquing mundial de distribució de moda, i primer europeu, per sobre de la sueca H&M, que ascendeix també cinc llocs, fins al 42 del rànquing global.

El Corte Inglés puja una plaça, fins a la cinquena, en la categoria de distribució multiproducte, que encapçala Sears, número 45 del rànquing global. La cadena de supermercats Dia continua en el huité lloc del rànquing de retailers de descompte, mentre que Mercadona ascendeix tres posicions, de la 15 a la 12 en la categoria de supermercats.

El 'Top 5' dels retailers mundials es manté un any més amb Wal-Mart liderant el sector, seguit per Costco, Kroger, Schwarz i Walgreens, tots ells amb creixements positius superiors al 5% respecte a l'últim exercici analitzat. Solament el líder registra un creixement inferior a aquesta xifra, de l'1,7%, que torna a col·locar-ho en xifres de creixement després del descens experimentat el passat any.

No obstant açò, la pujada més important en el 'Top 10' l'experimenta Amazon, que ascendeix quatre llocs, fins al sisé, i un creixement del 17,6% en els seus ingressos. CVS accedeix també al 'Top 10', en última posició, amb un creixement del 6,4%, mentre que Carrefour cau dues places, fins a la novena amb un descens en els seus ingressos de l'1,1%.

next