Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana al PP més obstinació a recaptar allò que pressuposta a València
Europa Press / València

La regidora del grup municipal d’Esquerra Unida (EUPV) en l’ajuntament de València Rosa Albert ha demanat aquest dimarts al PP, al capdavant de l’equip de govern local, que “pose més obstinació a recaptar allò que pressuposta” per evitar “les retallades”, en la seua opinió “el camí al qual ens conduirà aquesta situació”, i “l’empitjorament de la prestació dels serveis públics”.

Albert, que s’ha pronunciat d’aquesta manera en un comunicat després de la Comissió d’Hisenda, ha comentat que segons dades extretes de l’informe de l’Interventor General sobre l’execució del Pla d’Ajust corresponent al quart trimestre de 2013 -s’ha donat compte d’ell en la citada reunió-, l’ajuntament “tenia pendent de cobrament un total de 286.288.250 euros a 31 de desembre”.

Així, ha apuntat que “si es desglossa aquesta quantitat s’observa que del pressupost corrent són 82.795.854 euros, de pressupostos tancats 193.614.573 euros, d’operacions no pressupostàries 20.807.620 euros i de saldo de dubtós cobrament 33.625.421 euros”.

L’edil ha assenyalat que d’aquest informe també s’extrau que el deute a llarg termini va ascendir a 875.432.390 euros, una xifra que, segons ha dit, “en absolut mostra la imatge d’una administració sanejada que compleix al dia amb les seues obligacions econòmiques”. Igualment, ha ressaltat que “hi havia 42.781.048 euros d’obligacions pendents d’aplicar al pressupost.

“S’han hagut de destinar més de 28,5 milions d’euros del pressupost de 2014 per a fer front al pagament de moltes d’aquestes factures, la qual cosa significa que en el present exercici la capacitat de despesa s’ha vist minvada per aquest engruixat deute”, ha argumentat en aquesta línia. A açò, ha afegit que “amb aquestes aplicacions al pressupost, el saldo del compte 413 ascendiria a 14.125.876 euros”.

L’edil ha afirmat que “en concret, segons es desprèn d’aquest document, les mesures aplicades en el mateix recauen directament sobre la ciutadania, a la qual se li exigeix un esforç fiscal major sense atendre a circumstàncies subjectives”. Ha declarat que “prova d’açò són els més de 18 milions d’euros recaptats com a conseqüència de l’increment d’un 10 per cent en el rebut de l’IBI, quantitat que s’ha destinat íntegrament al pagament de deute pendent d’aplicar al pressupost”.

“Malgrat açò hi ha pendents d’aplicar al pressupost més de 14 milions d’euros que segueixen sense pagar-se i que, a més, generen interessos de demora amb el consegüent perjudici per a les arques municipals”, ha manifestat la regidora.

D’altra banda, ha lamentat que el nombre de dies de mitjana de pagament a proveïdors “se segueix mantenint en 60”. “Anem a tornar a exigir al PP que garantisca uns ingressos adequats per a fer front als serveis que com a administració estem obligats a prestar i, per a açò, done un gir radical en la seua política fiscal, a través d’una fiscalitat progressiva”, ha exposat Albert.

Comparteix

Icona de pantalla completa