Diari La Veu del País Valencià
El Certamen de Bandes de València tria com a obligades obres de Picqueur, Guillermo Ruano i els valencians Bort Ramón i Ortiz Gimeno

La 132a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM) ja té obres obligades. Aquest dilluns, 15 de gener, a través de la pàgina web de l’envit bandístic, s’han donat a conéixer les peces que hauran d’interpretar totes les bandes que hi participen en cadascuna de les quatre seccions.

Així, les bandes de la Secció d’Honor hauran d’interpretar com a obra obligada la Sinfonietta núm. 1 del belga Bart Picqueur. Per a la secció primera, l’organització ha triat Joglaresca de Francisco Bort Ramón, mentre que per a la segona, les agrupacions hauran d’interpretar Un deber de Amor de Vicente Ortíz Gimeno. Pel que fa a la secció tercera, s’ha triat Sagittarius de Guillermo Ruano.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València ha obert el termini d’inscripció per a totes aquelles societats musicals que vulguen participar en el 132 Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, segons ha informat el consistori en un comunicat.

D’aquesta manera, des d’aquest dilluns i fins a divendres 26 de gener, les formacions musicals podran formalitzar la seua inscripció en la trobada i el pròxim 6 de febrer es realitzarà el sorteig de les bandes participants en un acte que començarà a les 19.30 hores a la Sala Rodrigo del Palau de la Música.

La regidora de Cultura i presidenta del comité organitzador del Certamen, Gloria Tello, ha animat les bandes de música a prendre part en aquesta trobada perquè la seua presència “contribuïsca al fet que aquesta edició continue sent, encara més, el referent internacional musical i artístic d’eixe món tan nostre, tan important i vertebrador de la nostra societat, com és el de les bandes de música”.

El 132é Certamen Internacional de Bandes de Música es desenvoluparà al Palau de la Música del 19 al 22 de juliol de 2018 i té una dotació en premis de 43.000 euros. Prèviament, hi haurà un precertamen, del 16 al 18 de juliol. Podran participar en el sorteig les bandes de música no professionals i no seran admeses les professionals, aquelles que pertanyen a conservatoris o escoles de música professionals o les societats agrupades puntualment per a concursar.

Comparteix

Icona de pantalla completa