Diari La Veu del País Valencià
La Reial Acadèmia de Medicina crea un departament dedicat als problemes bioètics

La Reial Acadèmia de Medicina i Ciències Afins de la Comunitat Valenciana ha creat una nova butaca de Bioètica, dins de la secció de disciplines medicosocials, que ocuparà Justo Aznar, el director de l’Institut de Ciències de la Vida de la Universitat Catòlica de València (UCV).

Aquesta institució, creada el 1830, no comptava encara amb un departament dedicat específicament a la bioètica, si bé els seus estatuts recullen l’estudi de temes d’aquesta branca.

En aquest sentit, Aznar ha manifestat la importància de la creació d’aquesta nova butaca en “una època en què s’estan produint tants avanços en la medicina i en les ciències afins”, però en la qual, “sens dubte, s’estan plantejant també tants problemes ètics en assumptes com les cèl·lules mare, la maternitat subrogada, la congelació d’ovòcits o el final de la vida”.

L’investigador valencià pretén, des del nou lloc, “contribuir a la reflexió bioètica sobre els nous avanços científics”, però “sempre des de la pluralitat de pensament que caracteritza aquesta noble institució valenciana, que per la seua presència i rellevància ha de pronunciar-se sobre aquests temes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa