Diari La Veu del País Valencià
Els aeroports d’Alacant-Elx i València tanquen el 2017 amb xifres històriques

Els aeroports d’Alacant-Elx i València han tancat el 2017 amb xifres històriques de 13,7 i 6,7 milions de viatgers, la qual cosa suposa un augment de l’11 i el 16,7% respectivament, segons ha avançat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, en una visita a les instal·lacions d’Alacant.

Moragues ha visitat les obres d’ampliació de la zona de control de passaports de l’aeroport d’Alacant-Elx, unes millores que serviran per a donar una “major i millor resposta” al continu creixement de la instal·lació, que va tancar el passat any amb un nou rècord de visitants de la història de terminal i que el situa entre els més importants d’Europa.

Segons ha assenyalat Moragues, “el 2017 l’aeroport d’Alacant-Elx ha fulminat el seu rècord, ja que ha tancat l’any amb la xifra històrica 13,7 milions de passatgers, enfront dels 12,9 milions del 2016, que, en el seu moment, ja van suposar una marca històrica”.

Des de l’any de la seua inauguració fa 50 anys i fins a l’actualitat, han passat al voltant de 246 milions de passatgers per les seues instal·lacions i està en la posició 14 de tot Europa. El 80% de total de passatgers que arriben a Alacant són viatgers internacionals, principalment amb origen o destinació al Regne Unit, Alemanya i Holanda.

El delegat també ha valorat les bones xifres amb les quals tanca l’aeroport de València que, per primera vegada, arriba als 6,7 milions de passatgers, un 16,3% més que el 2016. “Aquestes dades demostren el gran potencial turístic de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

L’aeroport d’Alacant-Elx va guanyar el premi Millor Aeroport 2017 (Best Airport 2017), atorgat pel Consell Internacional d’Aeroports (ACI), en la categoria de 10 a 25 milions de passatgers. “Sens dubte, aquest guardó internacional és resultat de l’esforç inversor del Govern central, un esforç que està donant els seus fruits, ja que l’aeroport alacantí es troba entre els millors d’Europa “, ha apuntat Moragues.

Comparteix

Icona de pantalla completa