Diari La Veu del País Valencià
EMT modifica els seus estatuts per a evitar una futura privatització

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports de València ha fet un pas definitiu per a allargar la vida de l’entitat com a empresa pública “de manera definitiva” després de fer seua la proposta del director i gerent de l’EMT perquè se sotmeta a decisió del Ple de l’Ajuntament la durada indefinida de la societat. El PP ha votat en contra i Cs s’ha abstingut en el consell

L’objectiu, segons ha informat el consistori en un comunicat, és “millorar així la seua imatge davant els treballadors i les treballadores, les entitats bancàries i la resta de la societat valenciana”. Aquesta decisió implica un canvi en tres articles dels estatuts de l’EMT.

El més important és la modificació en l’article que marcava que el termini de durada de la societat quedava fixat fins al 31 de desembre de 2025. Aquesta situació implicava que, a partir d’aqueixa data, “s’obriria una via cap a la privatització”.

Ara, amb la nova redacció s’assegura la seua “continuïtat” com a empresa pública “sense cap limitació temporal”. “La durada de la societat és indefinida d’acord amb el que es disposa en la legislació vigent”. A més, en els articles 1 i 2 s’estableix que EMT passa a ser mitjà propi de l’Ajuntament.

El president d’EMT València i regidor de Mobilitat Sostenible en l’Ajuntament, Giuseppe Grezzi, s’ha mostrat “molt satisfet” pel que significa aquest acord “tant per als valencians i valencianes com per als treballadors i treballadores de l’empresa”.

“El que hem aprovat hui és molt important. Estem assegurant la pervivència de l’EMT com a empresa pública i trencant amb el full de ruta que tenia previst el PP i que culminava amb la seua privatització l’any 2015”, ha explicat el regidor.

Al seu parer, amb aquesta mesura, “seguim apuntalant els fonaments d’EMT València que el PP havia deixat tan tocats i hui donem tranquil·litat a més de 1.600 famílies a les quals els assegurem un futur més enllà de 2025 i esperem que, en els pròxims dies, aquesta plantilla signe el text de conveni que suposarà múltiples millores per al col·lectiu i que reforçarà la confiança que aquest equip de govern ha posat en l’empresa municipal de transports”.

Després de l’aprovació de la modificació dels estatuts de l’empresa, s’ha proposat convocar la Junta General de l’Accionista Únic per al primer Ple de l’Ajuntament de València que se celebre després d’aquest consell, per a sotmetre a la seua decisió aquesta modificació estatutària.

Nou organigrama

El Consell d’Administració també ha aprovat la proposta de nou organigrama presentada pel director i gerent d’EMT i que s’organitza en sis àrees, entre les quals hi ha una de nova creació, la de Contractació, que passa de ser departament a àrea.

També s’ha lliurat l’anàlisi d’activitat de la societat amb les últimes dades actualitzades i una còpia del nou quadre de comandament en què les dades apareixeran “d’una forma més senzilla i comprensible” i que es lliurarà, a partir d’ara, als consellers.

Comparteix

Icona de pantalla completa