Diari La Veu del País Valencià
Bonig defensa l’honor del PPCV: Ja hem demanat disculpes i hem pres decisions contundents

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dijous que és “sorprenent” que la portaveu adjunta del PSPV a les Corts, Ana Barceló, haja demanat la il·legalització del PP pels casos de corrupció quan ella “pertany a un partit que, de moment, és l’únic, amb CIU, condemnat en virtut de sentència judicial ferma per finançament il·legal”. En aquesta línia, ha apuntat que quan es va dictar la condemna contra el PSOE ella era menuda, però el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ocupava un càrrec polític.

Bonig s’ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans després d’assistir al comité de direcció del PP de Castelló en ser preguntada per les reaccions produïdes després que el presumpte ‘capitost’ de la trama Gürtel, Francisco Correa, haja reconegut que el PPCV, liderat per l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals de 2007 i els de les generals de 2008 a l’empresa de la xarxa corrupta Orange Market.

“Nosaltres hem demanat perdó, hem pres mesures contundents, respectem sempre les decisions judicials i jo no faré com van fer Puig i Oltra que van criticar les sentències del TSJ quan va anul·lar la política educativa sectària catalanista i nacionalista del govern valencià”, ha sentenciat Bonig.

La líder popular ha recordat els casos de corrupció “a Andalusia, on estan asseguts dos expresidents de la Comunitat d’Andalusia, exministres, vicepresidents del govern d’Espanya, per la qual cosa té un cas important per a començar a sol·licitar la il·legalització”.

Perdó al Congrés d’abril

Respecte de si el PPCV va pagar en negre els actes de les campanyes electorals, Bonig ha declinat valorar estratègies processals i ha dit que des del partit han mantingut les seues línies de “tolerància zero” a la corrupció i de “respecte a la presumpció d’innocència”.

Sobre aquesta questió, ha recordat que van demanar perdó en el Congrés d’abril i que ara miren “cap al futur”. També ha demanat a la ciutadania que “tinguen completa i absoluta confiança” que en aquest “país funciona l’estat de dret i que eixos casos de presumpta corrupció estan als tribunals i correspon als jutges establir la innocència i culpabilitat”.

Camps: el que diga la llei

Preguntada per si creu que Francisco Camps hauria d’eixir del Consell Jurídic Consultiu (CJC), Bonig ha indicat que aquest òrgan té una llei de creació i regulació i que determina les causes per les quals els membres l’han d’abandonar. “Quan es donen eixes condicions, si és que es donen, s’hauria d’abandonar, però és una qüestió que ve regulada per llei i que seria convenient que tots respectaren i que es preguntara a la presidenta del CJC”, ha agregat.

Passat i present

Sobre les crítiques de l’oposició respecte que l’actual PPCV és el PPCV del passat, Bonig ha recordat que ella pertany al partit des del 2007 i que era menuda “quan van condemnar el PSOE per finançament il·legal i crims d’estat com el GAL”, però ha afegit que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “ja ocupava un càrrec al PSOE”, per la qual cosa s’ha preguntat si “llavors els socialistes són el mateix”.

Interpel·ladada sobre la possibilitat que l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa haja demanat per a la seua defensa en Gürtel les declaracions d’alts càrrecs del partit com Mariano Rajoy, Bonig ha insistit que els populars no valoren les estratègies processals de defensa, “ja que cadascun és molt lliure de fer, demanar i dir el que considere oportú per a la seua defensa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa