Diari La Veu del País Valencià
Turisme promocionarà el País Valencià com a capital de l’hospitalitat mediterrània a Fitur

L’Agència Valenciana del Turisme (AVT) desplegarà tot el seu potencial en la que es considera la primera cita de l’any per al sector turístic de l’estat espanyol i un dels certamens internacionals més importants: Fitur (la Fira Internacional del Turisme). El pavelló número 7 del recinte firal de Madrid acollirà, entre els dies 17 i 21 de gener, l’estand valencià, que tindrà 1.800 metres quadrats pels quals l’AVT, presidida per Francesc Colomer, abonarà més de 247.000 euros. El cost del muntatge de l’aparador valencià, construït en la seua totalitat amb materials reciclables, és de 450.000 euros més IVA, xifra que suposa un 22% menys respecte a la despesa realitzada per les instal·lacions en 2017, segons ha explicat Colomer en roda de premsa.

L’aparador ha sigut concebut com un conjunt per a un espai únic on s’integren les 6 marques territorials que promocionen el País Valencià com a destinació turística: València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Turisme València, Alacant i Costa Blanca. “Oferirem una imatge unificada, però que alhora respecta la identitat i les singularitats de les marques turístiques”, ha detallat Colomer.

Així mateix, l’AVT també tindrà presència a l’estand de FITUR LGTB amb un espai de 36 metres quadrats, als quals se n’afegiran altres 36 per a promocionar els festivals de música a FITUR Festivales, on el País Valencià participa per primera vegada tot liderant aquest sector entre l’oferta d’altres autonomies amb les marques Meditarranew Fest i Mediterranew Musix. “És un gran producte turístic; fa anys que ho vam veure amb el Festival Internacional de Benicàssim i ara cal potenciar-lo molt més”, ha expressat el secretari autonòmic de Turisme, que ha assistit a la roda de premsa acompanyat per Carmen Sahuquillo i Josep Gisbert.

Francesc Colomer: “El compromís de la Generalitat serà mostrar la Comunitat Valenciana com una terra hospitalària, oberta, amb una oferta turística singular i diferenciada”

Així mateix, Colomer ha destacat la importància de la cita de Fitur per a oferir als potencials clients i visitants “la promesa d’un territori turístic únic. El compromís de la Generalitat serà mostrar la Comunitat Valenciana com una terra hospitalària, oberta, amb una oferta turística singular i diferenciada”. En aquest sentit, el màxim responsable de l’AVT ha postulat i ha reclamat per al territori valencià “la capitalitat de l’hospitalitat mediterrània. Aquest lema forma part d’una estratègia de posicionament del nostre relat turístic”. El president de l’AVT ha subratllat que es tracta d’un programa que es presentarà els pròxims dies.

“Volem vendre un estil de vida i lligar la Comunitat a les emocions, per això oferim experiències. La nostra hospitalitat milita en valors autèntics, com ara l’alegria que demostren les nostres festes, reconegudes internacionalment i que són els autèntics grans esdeveniments que ens han acompanyat sempre”, ha expressat Colomer.

El producte turístic, la medul·la de Fitur

Des d’aquesta perspectiva, el secretari autonòmic ha volgut llevar qualsevol protagonisme a l’AVT i ha qualificat el treball de l’Agència de simple “tramoista”. “La nostra vocació és treballar perquè les coses puguen succeir i donar totes les facilitats a les empreses del sector, que han de ser i són les autèntiques protagonistes a Fitur. El gir cap a la professionalització és l’objectiu d’aquesta legislatura i ho estem aconseguint”, ha remarcat Colomer.

Així, en la segona de les dues “illes” que formen l’estand, s’exhibirà tot allò relacionat amb el producte i l’oferta empresarial. En aquesta edició s’amplia la zona d’empreses per a albergar un major nombre de mercantils turístiques, 42, enguany principalment hoteleres i receptives. A més, es manté l’espai expositiu destinat a producte, amb zona d’atenció en mostrador i àrea de reunions amb taules de treball. L’estand s’enfoca des d’un prisma principalment empresarial, reforçant les àrees orientades a les empreses, tant en el seu vessant de comercialització purament com en el de generació d’experiències i identificació de producte. També s’instal·laran 30 empreses en Invattur (principalment tecnològiques), 140 empreses en la zona de Producte (turisme actiu, gastronòmic, cultural, esportiu,…), 30 showcookings programats, 60 tastos de vins i olis, 70 presentacions i rodes de premsa aproximadament i 10 tallers demostratius en els dies de públic.

Plataforma d’experiències

Colomer també ha ressaltat que, a través de l’estratègia CreaTurisme naix ‘Experiències Comunitat Valenciana’ com una plataforma oberta d’experiències turístiques, que es presentarà en la mateixa fira i servirà per a promocionar i posar en el mercat les propostes creades per les empreses del País Valencià. El president de l’AVT ha explicat que es tracta d’una plataforma tecnològica, base per a l’edició dels diferents materials de promoció d’experiències que es presentaran a FITUR. En aquesta línia ha avançat que es mostraran quatre fullets temàtics amb experiències en castellà i anglès sota els títols Mediterrani Actiu, Mediterrani Cultural, Mediterrani Rural i Mediterrani gastronòmic i saludable, que tenen la seua corresponent versió en línia.

Fogueres, gaiates i falles

Les marques turístiques se situaran en la primera de les illes concebudes i en dos annexos. Els tres patronats de turisme, un per cada demarcació (Costa Blanca, Castelló Mediterrani i València Turisme) componen aquesta illa, amb 163 metres quadrats cadascun. Per la seua banda, Benidorm ocuparà un espai annex de 78 metres quadrats mentre que Turisme València i Alacant City Beach & Experience estaran situats en un altre annex perifèric amb 50 metres quadrats cadascun.

L’espai annex a Alacant City Beach & Experience es destinarà a promoure el producte ‘Festes’, en el qual se situarà el monument de la Federació de les Fogueres de Sant Joan, una gaiata, així com audiovisuals i gràfiques representatives de les festes del territori. Al costat de l’estand de Turisme València s’instal·larà una falla.

Comparteix

Icona de pantalla completa