Diari La Veu del País Valencià
La pianista Martha Argerich torna al Palau de la Música després de quasi tres dècades del seu debut

El Palau de la Música rep dijous la visita de Martha Argerich després de quasi tres dècades d’absència. La llegendària pianista argentina, cèlebre per la seua tècnica, virtuosisme i gran temperament al teclat, no havia tornat a València des del seu debut al Palau, en 1991, amb el violoncel·lista Mischa Maisky.

Argerich interpretarà un programa de gran repertori, amb les obres Kinderszenen de Robert Schumann, la Suite núm. 1 de Serguéi Rakhmàninov i dos transcripcions de Franz Liszt sobre obres orquestrals de Richard Wagner i Giuseppe Verdi. A més, formarà duo amb el també pianista Gabrielli Baldocci per a interpretar suites i arranjaments de composicions de Dmitri Xostakóvitx, Maurice Ravel i Wolfgang Amadeus Mozart.

Va nàixer a Buenos Aires i va estudiar a Londres, Viena i Suïssa amb Seidlhofer, Gulda, Magaloff, Lipatti i Askenase. En 1957 va guanyar els concursos de piano de Bozen i Ginebra i, en 1965, el Concurs Internacional Chopin de Varsòvia. És valorada per la seua interpretació de les partitures virtuoses del piano dels segles XIX i XX. Ha rebut una gran quantitat de premis, com un Grammy per les seues interpretacions de concerts de Bartók i Prokófiev; el Gramophone com a Artista de l’Any i Millor Gravació de Concert per a Piano de l’Any pels concerts de Chopin; Choc del Monde de la Musique pels seus recitals a Amsterdam; Künstler des Jahres Deutscher Schallplatten Kritik; Grammy per La Ventafocs de Prokófiev, amb Pletnev, i un Grammy pels concerts 2 i 3 de Beethoven amb la Münchner Kammerorchester i Abbado.

Comparteix

Icona de pantalla completa