Diari La Veu del País Valencià
Les exportacions del tèxtil han crescut un 4,6% fins a setembre respecte a 2016

Les exportacions del tèxtil valencià han crescut en el període de gener a setembre de 2017 un 4,6% respecte al mateix període de l’any 2016. Així ho ha assenyalat hui el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent. En xifres absolutes, les vendes del sector valencià a l’exterior han suposat més de 695 milions d’euros.

El conseller ha destacat que “l’aposta del sector tèxtil-llar valencià per la innovació, la tecnologia i la qualitat s’està traduint en els últims anys en un important augment de les vendes, de les exportacions i de l’obertura de nous mercats per tot el món”.

Acompanyat per la directora general d’Internacionalització, Dolors Parra, i al costat de representants de l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (Ateval), Climent ha visitat els estands de les empreses valencianes representades a la Fira Heimtextil de Frankfurt (Alemanya) i els ha mostrat el seu suport, ja que “estan posicionant la marca, el producte, i estan generant molt de valor afegit en el sector”.

El País Valencià aglutina el 70% de les 114 empreses espanyoles de la Fira Heimtextil, l’esdeveniment de referència més important del sector tèxtil-llar en l’àmbit internacional. En aquesta fira es presenten les novetats, tendències i col·leccions de disseny tèxtil d’interiors per a 2018, com ara teixit per a tapisseria, roba de llit, bany i taula, cortines i cortinetes i revestiment de parets.

Rafa Climent ha ressaltat la important tasca de promoció comercial i internacionalització que realitza Ateval, que “és un sector que ho està fent molt bé per a consolidar la recuperació”, i ha manifestat que la voluntat de la Generalitat és “posar-nos a la seua disposició per a facilitar-los les coses”. En aquest sentit, ha explicat que “des de la Conselleria d’Economia Sostenible també estem intentant aportar el nostre granet d’arena a través de nous instruments i ajudes que puguen millorar els seus productes i obrir nous mercats”.

En 2017, les ajudes directes al sector han sigut d’1,5 milions i, per al 2018, la Conselleria ha proposat invertir-ne 2, a més “d’augmentar els fons destinats especialment a la internacionalització a través de l’Ivace”, ha explicat el conseller.

La prioritat del Consell, tal com ha explicat Climent, és continuar treballant i fent una aposta per la indústria perquè “és ocupació estable”. A més, ha destacat que el sector industrial està ajudant a cohesionar la societat valenciana i a donar-li “més estabilitat, molt més fins i tot que el sector serveis, com constaten les dades de 2017”, que reflecteixen que de cada dos llocs de treball que generem en el tèxtil a l’Estat un es genera al País Valencià i, en l’àmbit industrial, el percentatge de creixement també és del 50% respecte a les diferents ocupacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa