Diari La Veu del País Valencià
Puig qualifica d’absolutament lamentable la multa al Consell per no executar fons europeus d’educació en l’etapa del PP

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que la multa de 8 milions que ha hagut de pagar l’administració valenciana pels projectes del PP que no es van arribar a executar i que comptaven amb subvenció europea per un valor de 33 milions d’euros “forma part d’aquesta mirada deslleial del govern d’Espanya”, ja que “no és possible que a una comunitat, quan saben perfectament la situació econòmica en què està, se li negue el pa i la sal permanentment”.

En roda de premsa, Puig ha assenyalat, en ser preguntat per aquesta sanció, que “és absolutament lamentable” que en un moment de dificultat econòmica “es perderen diners per a una qüestió que és prioritària” com l’educació, de la qual depén “el futur d’un país”, i sobre la qual s’estaven executant “retallades importantíssimes”.

Al seu parer, és “una mostra ben evident del que ha sigut la gestió del PP durant aquests anys a la Comunitat Valenciana” i posa sobre la taula que “desgraciadament per a tots nosaltres hi va haver un enorme dèficit de gestió” per part dels populars. “No solament no hi havia recursos, sinó que no s’executaven, no es gastaven i invertien en qüestions tan fonamentals com l’educació, el que és encara més lamentable”, ha insistit.

Sobre els interessos a pagar en forma de multa, el cap del Consell ha indicat que forma part d’aquesta “mirada deslleial del govern d’Espanya” i ha assegurat que no sap “què pretén realment i en quina situació vol posar el govern de la Generalitat i els valencians”.

“No aconseguisc veure quina és la visió que es té, perquè el que s’està pretenent és, d’alguna manera, intentar confrontar-se més amb la Comunitat Valenciana quan som una comunitat que vol dialogar i resoldre problemes a través de la justícia i la igualtat de tracte, res més”, ha asseverat. Per a Puig, té “molt a veure” amb el problema territorial espanyol que “precisament es posen multes quan governen uns i no quan governen uns altres i que s’actue amb aquesta displicència i aquesta arbitrarietat” que, segons ha advertit, és “absolutament negativa per a l’Estat de Dret”.

Comparteix

Icona de pantalla completa