Diari La Veu del País Valencià
Cs demana a Marzà que explique les ajudes a mitjans d’ideologia independentista i el PPCV amenaça amb un contenciós

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) a les Corts ha sol·licitat aquest dimarts la compareixença del conseller d’Educació, Vicent Marzà, perquè explique les subvencions a diferents mitjans de comunicació que Cs qualifica com a catalanistes, així com també, les quanties atorgades a persones particulars, “unes ajudes que, en alguns casos, no s’arriben a entendre”, segons ha indicat el diputat Juan Còrdova.

“En total, s’han atorgat per a tal fi 2.850.000€, dels quals gran part són subvencions raonables, perquè entenem i reivindiquem que es dote d’ajudes als mitjans de comunicació que tenen la seua activitat a la Comunitat Valenciana, però no ocorre així en tots els casos”, ha comentat Còrdova en referència a diferents plataformes amb domicili físic a Catalunya, “sense treballadors en cap punt de la Comunitat i els continguts del qual són clarament d’ideologia independentista”. Així, el diputat ha advertit que “el tripartit està quedant retratat pel fet de reduir les quantitats que podria destinar al foment del periodisme valencià, per a beneficiar els seus interessos partidistes”.

A més a més, el portaveu adjunt de Cs també ha destacat diversos exemples en els quals, segons la documentació oficial feta pública pel portal de transparència de la Generalitat, s’han concedit ajudes a persones “que figuren amb el seu nom propi i DNI i l’activitat de les quals al capdavant d’una empresa relacionada amb el sector no s’ha especificat per part de la Conselleria”. Còrdova ha retret que el conseller no haja respost a les peticions de compareixença a les Corts “des de fa sis mesos, per la qual cosa, ara, és de lògica política que s’enfronte públicament a les preguntes de l’oposició”.

“No vertebren” i s'”enfronten amb Espanya”

Aquesta no ha estat la primera vegada que Cs ha assenyalat les subvencions per al foment del valencià als mitjans de comunicació. El mateix 3 de gener, dia en què el DOGV publicava la resolució, la portaveu d’Educació de Ciutadans, Merche Ventura, titllava d”‘inconcebible que es destinaren diners públics de tots els valencians a entitats de tall catalanista“. Ventura criticava que els mitjans catalans beneficiats per les subvencions són “plataformes que solament fomenten l’enfrontament entre la societat espanyola i que no contribueixen a la vertebració de la Comunitat Valenciana”.

L’amenaça del PP

Per la seua banda, el Partit Popular, a través de la seua portaveu adjunta Eva Ortiz, ha avançat que si la Conselleria d’Educació no els lliura els expedients de les resolucions de les ajudes per al foment del valencià en mitjans de comunicació “presentaran un contenciós”. Ortiz ha explicat que el seu partit formularà un recurs contenciós administratiu davant el “continu retard en el lliurament de la documentació relativa a les subvencions rebudes per determinades empreses per al foment del valencià, així com les ajudes concedides per a fomentar el multilingüisme i les que s’atorguen a les organitzacions sindicals i empresarials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa