El Parlament de Catalunya recorre contra l'aplicació de l'article 155 davant el Constitucional

L'escrit defensa que les mesures aprovades pel senat vulneren el principi d'autonomia
9 gener 2018 01:00h
El Consell de Garanties Estatutàries va concloure que cessar el president de la Generalitat de Catalunya i tots els consellers no respectava els principis de \'gradualitat ni de proporcionalitat\'.

El Parlament de Catalunya ha presentat aquest dimarts un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra l'aplicació de l'article 155 i les seues conseqüències.

L'escrit defensa que amb l'aplicació de l'article 155 no es pot suspendre l'autogovern de Catalunya, cessar autoritats ni dissoldre la cambra catalana. Segons el recurs, aquestes mesures aprovades pel Senat el passat 27 d'octubre vulneren el principi d'autonomia establert en l'article 2 de la Constitució.

El document del Parlament també argumenta que les mesures que s'acorden a través del 155 han d'estar regides per la "gradualitat, la proporcionalitat i la transitorietat". En aquest sentit, conclou que el cessament dels membres del Govern "no supera el test de proporcionalitat". Pel que fa a les mesures que afecten àmbits singulars, com ara la substitució dels Mossos per forces de seguretat de l'Estat, el recurs esgrimeix que el 155 no faculta per a "alterar el repartiment de competències" dins de l'Estat.

next