Diari La Veu del País Valencià
Elx afirma que hi ha la possibilitat que la Dama torne, de manera temporal, a finals de 2018

L’alcalde d’Elx, el socialista Carlos González, ha assegurat aquest dilluns que per a enguany hi ha pendent una reunió amb el Ministeri de Cultura amb l’objectiu d’abordar la cessió temporal de la Dama d’Elx. Ha anunciat que el govern estatal acceptaria una cessió quan acaben els actes commemoratius del 150é aniversari del Museu Arqueològic Nacional de Madrid (MAN).

En un desdejuni informatiu que ha mantingut amb els mitjans de comunicació locals, González ha assenyalat com una de les prioritats de l’acció de govern municipal per a l’any recentment estrenat l’adequació del Palau d’Altamira per a la creació d’un museu d’art iber, pas previ a tractar d’aconseguir la cessió temporal del bust que roman al Museu Arqueològic Nacional.

En aquest sentit, el regidor il·licità ha assenyalat que el govern estatal està obert a una cessió temporal, però una vegada hagen conclòs els actes commemoratius del 150é aniversari del MAN que s’estan celebrant. Aquesta situació, ha dit Carlos González, situa el període temporal per a la possible tornada de la Dama d’Elx “a la fi de 2018 o principis de 2019”.

Comparteix

Icona de pantalla completa