Diari La Veu del País Valencià
Els informes pericials confirmen que Andrea Carballo va ser assassinada per la seua exparella

La delegació del govern espanyol per a la Violència de Gènere ha confirmat la mort de la jove de Vila-real, Andrea Carballo, com un cas de violència de gènere una vegada rebuts tots els informes realitzats, entre ells el de trànsit, dut a terme al lloc del sinistre mortal, segons han informat a Europa Press fonts oficials.

Amb la mort d’Andrea, són huit les víctimes per violència de gènere registrades durant el passat 2017, a més d’una menor de dos anys suposadament degollada pel seu pare a Alzira, segons les mateixes fonts.

La jove, de 20 anys, va morir el 23 de desembre en el xoc del vehicle que conduïa la seua exparella contra una gasolinera de Benicàssim. La Policia Nacional investigava des del principi l’accident com un presumpte cas de violència de gènere, ja que la xica havia denunciat el conductor, de 28 anys, dies abans dels fets. El presumpte autor de l’assassinat també va morir en la col·lisió. Tenia prohibit acostar-se a ella a menys de 200 metres i comunicar-se per qualsevol via.

Vila-real es va omplir aquest diumenge de persones vestides de violeta per a recordar la víctima en una manifestació convocada per familiars i amics d’Andrea. Els assistents van demanar “justícia” per la jove morta i van mostrar la seua repulsa per la violència masclista.

Concentració al Palau de la Generalitat

El Consell ha convocat per a demà dimarts 9 de gener una concentració i tres minuts de silenci, a les 12h a les portes Palau de la Generalitat. Per condemnar públicament l’assassinat masclista de la jove de Vila-real, Andrea Carballo, ocorregut a Benicàssim el passat 23 de desembre, i així com expressar també el suport als familiars i amistats.

Comparteix

Icona de pantalla completa