Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat exigeix a Foment una gestió conjunta per a les millores de la V-31 i V-30

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha considerat que el Ministeri de Foment “hauria de tindre la consideració i iniciativa d’asseure’s a abordar” al costat del Consell la millora dels corredors de l’àrea metropolitana de València, corresponents a la V-31 i a la V-30, per a “intentar que no passe el que ha passat, per exemple, amb la V-21”.

Així ho ha manifestat quan ha sigut preguntada pels mitjans sobre si el govern estatal ha contestat a la sol·licitud de crear un grup de treball interdepartamental entre la Conselleria i el Ministeri per a tractar la millora d’aquestes vies. Salvador ha lamentat que el Consell haja d'”estar demanant permanentment comissions de seguiment quan hauria de ser el Ministeri el que sabera que les competències en matèria d’ordenació de territori les té l’autonomia”.

“Al final, hem d’estar enviant cartes per a asseure’ns i intentar que no passe el que ha passat, per exemple, en la V-21, l’obra de la qual ja està licitada i arribem tard a fer qualsevol tipus de plantejament”, ha dit, en referència al desacord entre l’Ajuntament de València i el govern estatal sobre l’ampliació a tres carrils de la V-21 en la seua entrada a la ciutat.

La consellera ha recalcat que “tant la V-30 com V-31 estan en una fase molt inicial del procés”, pel que les administracions estan “a temps de trobar solucions el més pacífiques possibles per al seu impacte territorial i amb el màxim consens possible amb el territori no sols amb la Generalitat sinó també amb els ajuntaments”. Salvador ha reivindicat la “necessitat de crear un espai per a parlar”. “Açò que al Ministeri li sembla tan insòlit hauria de ser el més normal en el funcionament entre administracions”, ha reclamat.

Parc Central i T2

Preguntada per si s’ha arribat a un acord sobre quin percentatge pagarà cada administració pel que fa al Parc Central, la consellera ha assenyalat que s’està “acabant de negociar l’aportació amb Adif i el Ministeri”. “L’única administració que ha pagat en el Parc Central i no té deutes és l’autonòmica. Tenim situacions econòmiques diferents en la relació amb la societat Parc Central. Esperem poder acordar-ho en breu i acabar de tancar aquesta qüestió”, ha declarat.

Així mateix, en relació al calendari per al projecte de la línia T2 de Metrovalencia, Salvador ha destacat que està previst que es redacte en 2018 per a començar les obres en 2019, i s’ha compromés a “accelerar al màxim” el procés.

Comparteix

Icona de pantalla completa