Diari La Veu del País Valencià
Podem demana al govern espanyol que explique per què la policia o va aïllar els ultres de la cavalcada de les Magues

Ferran Martínez, senador d’Units Podem pel País Valencià, vol saber per què el dispositiu policial no va separar els ultradretans dels participants i assistents de la cavalcada laica de les Magues de Gener que va tindre lloc el passat diumenge a la ciutat de València.

Durant els dies previs a la celebració de la Festa de la Infantesa, culminada per la cavalcada de les Magues que diumenge va recórrer els carrers de València (veure fotogaleria), diverses organitzacions ultradretanes van amenaçar amb rebentar les celebracions, recorda el senador en un comunicat. Així, continua advertint que diverses desenes d’ultres van fer acte de presència en les celebracions per a proferir insults com “degenerats” o “putes” tant als qui participaven en la desfilada com als qui assistien com a públic. Sobre aquest assumpte, el senador valencià de Podem, Ferran Martínez, ha registrat una pregunta per a saber “quins van ser els mitjans humans i materials desplegats en l’operatiu policial del 7 de gener”.

Martínez també requereix informació al govern espanyol per a dirimir si es va identificar o va incoar expedient administratiu sancionador als ultres que, durant el recorregut de la cavalcada, van insultar les persones assistents. El senador Martínez també ha demanat per la decisió de l’operatiu policial “de no separar i aïllar de la resta del públic els grups d’extrema dreta que pretenien boicotejar la Festa de la Infantesa”, indica. El senador d’Units Podem vol saber, a més a més, si es va adoptar alguna mesura específica de protecció als nombrosos menors assistents als actes festius, tenint en compte que es pogueren produir escenes de violència.

“Estem observant durant els últims mesos un perillós ressorgir de xicotets i violents grups d’extrema dreta al País Valencià”, assegura Ferran Martínez, per a qui també “és alarmant la poca o escassa atenció que la Delegació del govern mostra davant aquest preocupant fenomen”. Finament, recorda que el passat 9 d’Octubre una manifestació, que va recórrer els carrers de València amb el lema ‘Sí al valencià’, “va ser atacada salvatgement per diversos grups ultradretans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa