Diari La Veu del País Valencià
Vila-real demana justícia per la mort d’Andrea Carballo i denuncia la violència masclista

La localitat de Vila-real (la Plana Baixa) s’ha omplit aquest diumenge de persones vestides de violeta per a recordar Andrea Carballo, la dona de 20 anys que va morir a Benicàssim en el xoc del cotxe en què circulava amb la seua exparella després que aquest la segrestara. La Policia Nacional investiga els fets com un presumpte cas de violència de gènere.

La manifestació, convocada per familiars i persones properes a Andrea Carballo, ha plenat la plaça per a demanar “justícia” per la jove morta i mostrar la seua repulsa per la violència masclista, segons ha explicat a Europa Press una de les participants. Rere una pancarta amb la foto de la víctima i el lema ‘No a la violència de gènere!’, l’acte de protesta ha recorregut diversos carrers del municipi fins a culminar a la plaça Major, on s’ha llegit un manifest i s’ha interpretat una cançó instrumental a manera d’homenatge. També s’ha instal·lat una ofrena d’espelmes i records per a la jove.

L’Ajuntament de Vila-real, on residia la xica, s’ha sumat a l’acte per a expressar la seua postura “unànime de condemna i rebuig” a tot acte de violència contra les dones. Des del consistori van demanar fa uns dies que concloga la investigació i “queden esclarits els fets succeïts el passat 23 de desembre per a poder emprendre així les accions i protocols que s’estimen oportuns”.

El Tribunal Superior de Justícia valencià va informar que el jutjat es troba a l’espera de rebre i analitzar els informes complets de la Policia i la Guàrdia Civil per a determinar si el cas de la jove morta a Benicàssim és de violència de gènere, encara que des del principi s’investiga com a tal. La jove havia denunciat la seua exparella dies abans. De fet, el xic, de 28 anys, tenia prohibit acostar-se a ella a menys de 200 metres i comunicar-se per qualsevol via.

Comparteix

Icona de pantalla completa