Diari La Veu del País Valencià
El PP de Castelló titlla de sectari i radical l’Ajuntament per voler retolar els carrers en valencià

El Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha denunciat aquest diumenge el “sectarisme” de Compromís i de l’alcaldessa, Amparo Marco (PSOE), per “voler retolar els carrers solament en valencià”.

Segons els populars, els dos partits de l’equip de govern ultimen una ordenança de denominació dels carrers de Castelló de la Plana que “prescindirà del castellà”. En l’actualitat, la seua denominació apareix en valencià i castellà, “de manera que promociona ambdues llengües per igual”, subratlla el grup en un comunicat.

La portaveu del PP municipal, Begoña Carrasco, ha defensat la coexistència de les dues llengües oficials en considerar “innecessari i radical” el canvi que, segons ella, “vol imposar el bipartit” amb la nova ordenança reguladora de vies i espais públics. Per al seu grup, es tracta d'”una clara discriminació cap al castellà i cap als qui opten lliurement per l’ús d’aquesta llengua oficial”. “No respecta el bilingüisme oficial de la Comunitat Valenciana i relega a un pla inferior el castellà”, ha remarcat Carrasco.

Per a Carrasco, “aquesta persecució del castellà va lligada al sectarisme dels qui ja han demostrat en comptades ocasions que estan disposats a imposar el valencià per la força, coartant la llibertat d’elecció de cadascú i impedint-los expressar-se en la llengua que preferisquen”.

Aquest posicionament del PP estaria en la mateixa línia que el de Ciutadans, ja que la formació política ha presentat al·legacions a l’Ordenança municipal reguladora de la denominació i retolació de vies i espais públics, durant el període de consulta pública prèvia, perquè es mantinguen les dues llengües cooficials i evitar que l’ajuntament “elimine el castellà del nom dels carrers”. Vicente Vidal, portaveu del partit a l’ajuntament, va assegurar que no utilitzar les dues llengües “és una mostra d’odi i radicalisme”

Comparteix

Icona de pantalla completa