Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat considera que si tots som Estat no ha d’haver-hi cap problema perquè la Dama torne a Elx

La Generalitat Valenciana insisteix en la seua petició que la Dama d’Elx torne a la ciutat il·licitana i ha fet notar que “el patrimoni és de tots” i les autonomies formen part de l’Estat. “Es diu que les comunitats autònomes també són administració de l’Estat; doncs, si tots som Estat, no hi ha problema per a la cessió d’obres d’art”. Així ho ha asseverat el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, en una entrevista concedida a Europa Press en ser preguntat sobre les peticions perquè torne el famós bust ibèric.

El secretari autonòmic ha recordat que es va crear una comissió entre la Conselleria de Cultura, l’Ajuntament d’Elx i el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) perquè el Ministeri de Cultura cedira la Dama donant garanties de seguretat, però “pareix que no té massa interés a traslladar-la”. En un món “tan global, on està garantida la seguretat, es podria plantejar cedir-la temporalment o fins i tot permanentment”, ha argumentat Girona, que ha considerat que “amb bona voluntat se soluciona tot”.

“El Ministeri sap del desig que ha tingut Elx sempre, independentment dels partits polítics, que torne a Dama i crec que és factible, una cosa senzilla que en altres casos s’ha fet”, ha conclòs. Cal recordar que el passat mes de desembre el Govern estatal va descartar la cessió temporal o permanent de la Dama d’Elx a la ciutat il·licitana per “raons d’índole històriques”, al mateix temps que va recordar que el bust compta amb “la màxima protecció jurídica”, en estar sota el règim de béns d’interés cultural.

Comparteix

Icona de pantalla completa