Diari La Veu del País Valencià
Les tempestes del dia de Reis arriben acompanyades de pedra i aparat elèctric

El dia de Reis ha despertat al País Valencià amb cels nuvolosos o coberts i una baixada generalitzada de temperatures. Segons la predicció inicial de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s’esperaven nevades en la demarcació de Castelló, concretament a l’interior nord, així com precipitacions i ruixats localment forts al litoral sud de Castelló, al nord i a tot l’interior de València i a l’interior nord d’Alacant. Aquesta vesprada, Aemet ha actualitzat els avisos per tempestes a tota la demarcació de Castelló, al nord i a l’interior de València i a l’interior d’Alacant.

Les tempestes que han començat a caure aquesta vesprada en bona part del País Valencià, acompanyades per calamarsa i aparat elèctric en alguns punts, han elevat l’avís per fortes precipitacions a les tres demarcacions.

Les primeres pluges de la vesprada, acompanyades d’aparat elèctric a ciutats com València i de calamarsa a localitats alacantines, han caigut amb intensitat en la demarcació de Castelló des de les 15 hores.

Segons el balanç del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, les precipitacions han deixat 29,6 litres per metre quadrat a Llucena i 29,4 litres per metre quadrat a Benassal. De moment les tempestes no han provocat incidents significatius en tot el territori, segons el Centre de Coordinació d’Emergències 112 de la Generalitat Valenciana.

Pel que fa a les nevades, segons la predicció d’Aemet, la cota de neu se situava al principi de la jornada entre els 1.400 i els 1.500 metres i baixarà al llarg del dia fins als 1.100 metres al nord i 800 metres al sud. Per a les pròximes hores, Aemet espera acumulacions de neu per sobre de 1.000 i 1.200 metres d’altura a l’interior nord de la demarcació de Castelló, on podrien concentrar-se fins a dos centímetres durant aquest diumenge, 7 de gener.

Comparteix

Icona de pantalla completa