Diari La Veu del País Valencià
Bonig torna a empunyar els bous al carrer com a arma política

El nou reglament dels bous al carrer que ha d’entrar en vigor enguany ha de servir al PPCV com a eina de desgast del govern del Botànic. Així ho ha anunciat la presidenta del partit en una roda de premsa a la seu de la formació després de reunir-se amb el president de l’Associació en defensa del Bou al Carrer, Julio Franch.

La norma que Isabel Bonig vol impugnar preveu la presència obligatòria d’un veterinari que supervise l’estat de salut dels animals i d’un segon metge per a atendre les incidències que es puguen produir durant els festejos. Segons Bonig, aquestes mesures “no ataquen directament la festa taurina, però sí que li posen obstacles”. La líder del PPCV hi veu una estratègia del Consell, “conscient del desgast polític que suposa enfrontar-se a una tradició tan arrelada”, per tal de “fer impossibles” alguns dels esdeveniments taurins”.

Respecte dels metges, Bonig ha assegurat que el preu de l’atenció mèdica, sumat al de la presència del veterinari, passarà de “250 o 300 euros per actuació (n’hi poden haver dos diàries, de vesprada i de nit) a 800 o 900” . El rebuig del PPCV a “aquest nou obstacle econòmic” es materialitzarà amb mocions als ajuntaments i amb una Proposició No de Llei a les Corts. Bonig ha defensat que l’aplicació de les mesures siga “voluntària”.

Bous en À Punt

La presidenta del PPCV també s’ha referit a les declaracions de la directora d’À Punt, Empar Marco, al diari El Mundo, on va afirmar que els bous no tindrien presència als nous mitjans públics. “Tot i que el Consell Rector va rectificar immediatament, la directora va deixar molt clar que es transmetran festes populars, però no els bous”, ha assegurat Bonig abans d’anunciar que demanarà la compareixença de Marco a les Corts perquè explique “d’on ha vingut aquesta ordre”.

A parer de Bonig, tot plegat demostra que els nous mitjans seran “Tele Oltra, pel seu sectarisme i ideologització” i s’ha preguntat “qui ha ordenat que no es retransmeten l’Entrada de Cavalls de Sogorb i els Bous a la Mar de Dénia”. L’anunci significa, a ullls de la líder popular, el preàmbul” de nous vetos “als actes religiosos, com ara la Missa d’Infants i el Misteri d’Elx, per l’escena de la conversió dels jueus” i, fins i tot, de festes com els “Moros i Cristians”, per a no ofendre els musulmans.

Bonig ha responsabilitzat el president Ximo Puig de tots aquests problemes i li ha exigit que “comence a manifestar-se” perquè el PPCV “està fart de fer-li la feina bruta” d’enfrontar-se a les decisions que no agraden al President de la Generalitat, però que deixa passar “per a no enemistar-se amb els seus socis de govern”.

Comparteix

Icona de pantalla completa