Diari La Veu del País Valencià
Consorci València 2007 assegura que el ‘Tinglado 2’ estarà rehabilitat a finals del 2018

El Consorci València 2007, entitat gestora de la Marina de València, ha anunciat que llançarà amb “caràcter imminent” la licitació de les obres de rehabilitació del Tinglado 2, amb un termini d’execució previst de sis mesos, per la qual cosa espera que el recinte estiga rehabilitat “abans que finalitze el 2018”.

Així ho ha indicat l’entitat en un comunicat, després que aquest dimecres el regidor del Grup Popular a l’Ajuntament de València Alfonso Novo denunciara que “com a conseqüència del retard que pateix la rehabilitació” del Tinglado 2 del Port de València s’està produint una deterioració afegida a aquest immoble declarat Bé de Rellevància Local.

El Consorci València 2007 ha indicat que al novembre del 2016 es va iniciar la fase prèvia de rehabilitació de la instal·lació amb l’objectiu “d’assegurar l’estabilitat de l’edifici i la seua ornamentació, fins que s’escometa la restauració integral prevista”, els treballs de la qual es van centrar en les zones laterals, les més deteriorades. L’actuació, apunten, pressupostada en 42.010 euros i amb un termini d’execució de dos mesos, “va consistir en el desmuntatge de cossos inestables; la instal·lació de murs de reforç estructural i de lones de protecció; xicotetes reposicions d’elements despresos; el sanejament de baixants d’aigua pluvial, i la revisió de la instal·lació elèctrica”.

Aquesta intervenció, de seguretat i reversible, ha permés que durant el 2017 el Consorci haja tornat a concedir permisos per a realitzar activitats al Tinglado 2, destaca l’entitat.

Llum verda a la rehabilitació

Durant aquest exercici, el Consorci València 2007 treballa per a complementar la documentació del projecte de la primera fase de rehabilitació amb la finalitat de licitar l’obra. “Actualment els plecs ja estan redactats i llestos per a llançar la licitació i existeix disposició pressupostària per a la realització de l’actuació”, expliquen.

Així, han indicat que un dels factors que dóna llum verda al projecte és el sanejament dels comptes de la Marina, que ha incrementat els seus ingressos en 1,46 milions d’euros durant el primer any de la nova gestió”, ha puntualitzat l’entitat.

Una altra de les fites clau el 2018 és finalitzar la definició del pla d’usos dels magatzems (2, 4 i 5), de l’edifici Docks i de la Base Alinghi.

“La recuperació de patrimoni de caràcter històric i industrial i el seu ús per a la ciutadania són objectius prioritaris per al Consorci”, remarca l’entitat.

El Tinglado 2, la plaça dels Poblats Marítims

El Tinglado 2 és el reflex del patrimoni industrial d’una època portuària. El recinte marítim s’ha convertit en un gran contenidor de tot tipus d’activitats culturals i de caràcter social que tenen com a objectiu promoure la participació ciutadana. La infraestructura també acull certàmens nàutics de primer nivell i s’ha consolidat com un reclam per a visitar La Marina de València pel seu valor ambiental, la seua integració urbana i el seu caràcter articulador del recinte amb la ciutat.

A més, la seua proximitat als Poblats Marítims és un altre dels motius per a executar la seua rehabilitació. Per açò, “la meta és obrir el front marítim i que totes les actuacions contribuïsquen a la transformació i millora dels districtes pròxims”, ha insistit el Consorci.

Comparteix

Icona de pantalla completa