Diari La Veu del País Valencià
Mor el pilot de l’ultralleuger que va xocar contra un helicòpter que tornava de l’incendi de Culla

El pilot de l’ultralleuger que va resultar ferit dissabte passat en xocar contra un helicòpter que tornava de participar en les tasques d’extinció de l’incendi de Culla (Alt Maestrat) va morir en les hores posteriors a l’accident, segons han confirmat aquest dimarts fonts de la Generalitat.

L’accident va tenir lloc dissabte passat sobre les 17.40 hores en l’aeròdrom de Mutxamel (l’Alacantí), quan el conductor de l’ultralleuger va col·lidir contra un dels helicòpters que tornava de l’incendi forestal de Culla i que estava aterrant.

La col·lisió es va produir quan el rotor de la cua de l’helicòpter A-2 de la Generalitat va ser impactat per l’ultralleuger a deu metres d’altura, segons va explicar el 112 GVA, amb la informació facilitada pel Consorci de Bombers.

Segons el Consorci de Bombers de la demarcació d’Alacant, la perícia del pilot de l’helicòpter va fer possible l’aterratge, sense que la tripulació de la brigada helitransportada que viatjava dins patira danys.

Els serveis sanitaris van practicar al pilot de l’ultralleuger la reanimació cardiopulmonar fins a retornar-li la consciència, abans del seu trasllat en ambulància a l’Hospital General d’Alacant, on va morir en les hores posteriors a l’accident.

L’helicòpter era un dels huit mitjans aeris que van participar durant dissabte en les tasques d’extinció de l’incendi de Culla, que va quedar estabilitzat després d’arrasar unes 400 hectàrees, i que van deixar la zona afectada sobre les 16 hores.

El bomber evoluciona favorablement

Per altra banda, el bomber que va resultar ferit divendres passat quan participava en les tasques d’extinció de l’incendi a Culla evoluciona favorablement en la Unitat de Cremats de l’Hospital la Fe, segons ha assegurat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat el servei acompanyat de la consellera de Sanitat, Carmen Montón.

El bomber, voluntari a Morella, pertany a una dotació de voluntaris del parc dels Ports, que va patir un “atrapament” mentre tractava d’accedir a unes masies aïllades de Culla. Dos vehicles van patir danys i el bomber va resultar ferit amb cremades, per la qual cosa va ser evacuat a l’Hospital La Fe.

Comparteix

Icona de pantalla completa