Diari La Veu del País Valencià
El PPCV ja pensa en la inconstitucionalitat de la futura llei de plurilingüisme que acaba d’arribar a les Corts

La portaveu d’Educació del grup popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha assegurat aquest dilluns que el Consell de Ximo Puig “ha fracassat en política educativa i així ho ha reconegut en qüestions com la construcció de col·legis o el seu intent de xantatge lingüístic”.

Gascó ha assenyalat en un comunicat que el 2018 “comença com va acabar el 2017, sense una política educativa clara per a aquest Consell, ja que s’ha demostrat que el seu únic objectiu en una matèria tan sensible és traure rèdit polític, adoctrinar i fer un exercici d’enginyeria social traslladant el missatge de l’esquerra valenciana”.

“En infraestructures educatives, després de dos anys i amb un retard dels compromisos anunciats de més del 80%, Marzà ha hagut de reconèixer el seu fracàs, admetre la seua incapacitat per a la gestió i ha hagut de traslladar la responsabilitat de la construcció de col·legis als ajuntaments”, ha assenyalat Gascó.

La diputada del PP ha afirmat que Puig “és també responsable d’aquest caos, ja que va ser ell qui va anunciar el pla d’infraestructures a bombo i platerets al Palau de la Generalitat” i ha recalcat que “té diners per a educació, ja que aquest departament rep 400 milions d’euros més del Govern d’Espanya” però “el que no tenen és capacitat resolutiva ni ganes de treballar”.

Respecte a la política lingüística, ha reiterat el “fracàs”, que “és més que evident, i era la crònica d’una mort anunciada, perquè quan es pretén aplicar alguna cosa a través d’un xantatge als ciutadans la societat és la que fa valdre els seus drets i açò és el que ha passat a la Comunitat Valenciana dues vegades en menys de dos anys”.

Beatriz Gascó ha manifestat que el Consell “novament ha reconegut la seua incapacitat amb un tercer intent d’imposició lingüística, però aquesta vegada delegant les seues funcions i passant la pilota a les Corts”.

Sobre la futura llei de plurilingüisme que s’està tramitant a les Corts des de fa pocs dies i que està previst que entre en vigor per al curs 2018-2019, Gascó ha assenyalat que, “a priori, i si no es tenen en compte les recomanacions que es realitzaran al llarg de tramitació d’aquesta llei, tornarà de nou a ser un tema inconstitucional perquè de nou se salta els drets i les llibertats de les famílies”.

“El conseller Marzà ja apuntava maneres quan deia que sense desobediència no hi ha independència i Puig sabia a qui portava al seu Consell. Efectivament, dos anys després comprovem que són moltes les normes que s’ha saltat Marzà i és el que passa quan tractes de fer amb l’educació un guant a mesura per al teu interés personal”, ha subratllat la parlamentària ‘popular’.

Cal recordar que la portaveu d’Educació del grup parlamentari a les Corts i qui va ser directora general de Política Lingüística de la Generalitat d’Alberto Fabra va anunciar el passat divendres, 29 de desembre, una campanya per a animar les famílies a assenyalar els possibles casos “d’adoctrinament” i “catalanisme” que es donen a les aules valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa